Идеята на вицепремиера Каракачанов вече е гласувана на първо четене

...
Идеята на вицепремиера Каракачанов вече е гласувана на първо четене
Коментари Харесай

ВМРО: Победа за патриотизма – НС прие доброволната военна служба

Идеята на вицепремиера Каракачанов към този момент е гласувана на първо четене в Народно събрание
С измененията в Закона за запаса на въоръжените сили на Република България се цели да се сътвори опция за въвеждане на срочна работа в доброволния запас, което ще усили броя на квалифицираните български жители за отбрана на Отечеството. Това е парламентарен дълг на всеки български жител и за нас е първа стъпка към връщането на наборната военна работа.

Приетите текстове дават опция за доброволна военна работа в границите на от 1 до 6 месеца във формированията на Българската войска. Преминалите това образование получават компетентност и се зачисляват в доброволния запас. Придобиват и правото да постъпят на кадрова военна работа без за това да минават през умишлен конкурс. В същото време имат преимущество при равни условия за постъпване на работа в системата на Националната сигурност и други

В пленарната зала заместник-председателят на Комисията по защита и народен представител от Вътрешна македонска революционна организация Борис Вангелов отбрани енергично измененията, като упрекна в нихилизъм депутатите от Българска социалистическа партия, които се оповестиха срещу текстовете.

Ето и цялостния текст на изявлението на Вангелов:

"Нихилизмът на сътрудниците от Българска социалистическа партия, когато става въпрос за защитата на България, ми идва малко допълнително. Вие чухте доста погрешни изказвания, да вземем за пример, че няма доста искащи за кадрова работа. Ще Ви кажа, че неотдавна беше извършен конкурс за 100 места във военноморските сили, за които са кандидатствали 500 индивида. След пресяване на годността им са останали 300 претендента за 100 места. Ако това е липса на интерес, здраве му кажи.

Истината е, че това политическо управление на настоящето министерство на защитата за първи път обърна наклонността – към този момент няма бягство от армията, престижът на армията стана доста висок. Хората към този момент гледат по различен метод на воинската специалност. А тук непрекъснато чувахме нихилистични изказвания, които да кажат по какъв начин нещата не са добре, по какъв начин нищо не е добре, по какъв начин единствено Българска социалистическа партия може да ги направи добре. Само че това се разминава с обстоятелствата.

Днешното предложение, което гледаме за запаса, е доста вярно, тъй като тези, които сме служили в армията, ставаме все по-възрастни и няма да има резервисти и ресурс. Затова тази стъпка е навременна и напълно в изгода за българската войска. И аз се чудя за какво от Българска социалистическа партия се въздържат, откакто настояват, че желаят да имаме мощни и въоръжени сили. Винаги когато стане въпрос за основни нововъведения, те още веднъж априори настояват, че няма да се случи нищо хубаво. Те не ги поддържат. Не може едно нещо преди да бъде въведено в деяние да твърдиш, че то ще докара до крах. Това е чист нихилизъм. Ние ще подкрепим този законопроект, тъй като е доста необходим за българската войска. "
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР