Идеята на ваксините е създаването на имунен отговор срещу даден

...
Идеята на ваксините е създаването на имунен отговор срещу даден
Коментари Харесай

Професор: Няма медицинска технология в света, която да е безопасна за всички

 Идеята на имунизациите е основаването на имунен отговор против даден вирус. При боледуване единствено част от хората построяват антитела и имунитет, при други болестта протича тежко. Ваксинирането е метод да имаме имунитет и посредством него болестта да протича леко или да не се разболяваме изобщо. Това съобщи в ефира на bgonair проф. Сорен Хайрабедян от Института по биология и имунология към Българска академия на науките във връзка пандемията от ковид и обстановката у нас.

" Няма здравна технология в света, която да е безвредна за всички. Човечеството се е избавило от доста смъртоносни заболявания с помощта на имунизациите ", добави още той. Имунологът акцентира, че имаме междинна смъртност по отношение на останалите ни познати вируси - има такива при които смъртността е над 50%.

По думите му, в случай че човек е стигнал до апаратно дишане, то организма му няма доста благоприятни условия и би трябвало да бъдат лекувани посредством плазма и различен тип по-скъпи лекувания. " Не би трябвало да се самолекувате. Защото в лечебните заведения лекарите виждат каква е клиничната картина на пациента, съпътстващите болести и знаят какво и по какъв начин би трябвало да се приема. Самолечението на антибиотик крие риск от основаването на една устойчивост към него ", добави още той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР