Идеята на специализираното изложение е да улесни всички, които искат

...
Идеята на специализираното изложение е да улесни всички, които искат
Коментари Харесай

Дни на италианското образование в София и Варна

Идеята на профилираното ревю е да улесни всички, които желаят да учат в италиански университети. По думите на италианския дипломат у нас Стефано Балди, най- търсените специалности са стопанска система и търговия, а от тази година към този момент има и он-лайн университети, които разрешават отдалечено образование.

София Варна

Бъдещите студенти можеха да се срещнат и да беседват персонално с представители на водещи държавни и частни университети в Италия.Страната става все по- атрактивна за образование на българи, защото таксите в университетите там се дефинират на база на фамилните приходи.
Димитър Александров - уредник на изложенето: Таксите са от 900 до 3000 евро в държавните университети,като множеството от българските деца заплащат минимума.Много от тях печелят и стипендии,например предходната година 70% от студентите в Католическия университет бяха спечелили стипендия и не плащаха никакви такси. Марко Монтеки - президент на Италианската комерсиална камара в България: Това събитие е значимо за нас, защото Италия е 2-ри търговски сътрудник на България. Студентите, които приключват образованието си у нас, откакто се върнат в България, доста по - елементарно работят в италиански, пък и в български компании тук.
Интересът към образование в Италия се усили през последните години и на фона на Брекзит. Българските студенти се интересуват от ден на ден от различни дестинации, още повече,че доста от италианските университети показват стратегии и на британски език.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР