Идеята на премиера Кирил Петков българите да дарят по една

...
Идеята на премиера Кирил Петков българите да дарят по една
Коментари Харесай

Фейсбук: Дарителската кампания на Петков е гротеска, страната ни изглежда още по-инфантилно

Идеята на премиера Кирил Петков българите да дарят по една заплата, с цел да се съберат помощи за Украйна провокира бурни реакции - от закачки, майтапи, откровена подигравка до гневни мнения в обществените мрежи.

Ето някои от най-пиперливите:

Петър Славов, юрист, някогашен народен представител от „ Реформаторския блок “:
След като се разбра, че съдружен съвет няма да има и е мощно евентуално визитата на управниците ни в #Киев да е вид " #селфита " и дефинитивно да ни изложи като страна, последната опция там да се отиде с някакъв мандат за нещо, остава свикването на #извънредно #парламентарно #заседание още във Вторник!
Затова напомнихме за пълномощието им по член 78 от Конституцията на ръководителя на Народно събрание и 1/4 от депутатите, а също и на премиера. Защото привикване на такова съвещание може да изиска и министър-председателят посредством Министерски съвет, в случай че не е ангажиран прекомерно с организацията на ДМС-кампанията " подари заплата за отбраната на украинския народ "!
В актуалния свят няма " дребни " страни (както ни дефинира външната ни министърка), има обаче #незначителни #политици!
Има и събития, които се помнят с генерации напред и при които #снишаването е еднакво на позор, а моралът и хуманността изискват да се взема страната на човечеството, а не на един или различен самозабравил се деспот!

Калина Андролова, публицист:
Нашият министър председател разкрил сметка за Украйна и приканва всеки да подари една заплата. Детската градина тупа топката, само че нескопосано.

Борислав Цеков, правист:
България не е имала по-несъстоятелен министър-председател и по-неадекватно държавно управление. Казвам единствено толкоз от учтивост. А това, че този министър-председател е оповестил във Facebook банкова сметка за дарения от жителите за муниции в помощ на Украйна, в случай че самото държавно управление се гъне по тематиката и не смее да вземе решение, е просто гротеска. И прави страната ни да наподобява още по-инфантилно и по-трагикомично

Евгений Михайлов, кинорежисьор, някогашен народен представител от Съюз на демократичните сили:
Преди месеци се бях осмелил да попитам: Кирил Петков вменяем ли е?
Днес, след акцията за даряване на заплати, получих окончателния отговор. НЕ, НЕ Е!
Моля всички, които тогава ме оплюха, да дарят по една заплата за про100 Киро, само че не на нигерийската му сметка, която в това време отново е трансформирал.

Цветан Фиков, публицист:
Къде мога да даря един Киро и една Линда на Канада (линдата върви с безглутенови пасти в комплект - бонус!)
Кире призовал да дарим по една заплата за Украйна. Аз го приканвам да подари по една от неговите заплати, които му ги плащаме ние, за всеки от нас.
Както се споделя да ни “отремонтира неналичията и пукнатините” дето ни аргументи във финасите с персонални средства, щото така и така взима повече от колкото е приключил!

Григор Лилов, публицист:
Цинизъм и дебелоочие
Г-Н ПРЕМИЕР, НЕ НИ ПРАВЕТЕ НА ИДИОТИ!
Кирил Петков прикани за национална дарителска акция от всеки по една заплата на банкова сметка на украинската Вносно-експортна банка, като той към този момент бил внесъл своята
Тази посочена от него банкова сметка попада само отстрани в обществената мрежа от … Нигерия.
На уеб страницата на украинската банка такава сметка с подобен номер в помощ за закупуване на оръжие или в помощ на армията няма
От премиера се чакат държавнически дейности и решения вместо безсрамни и цинични акции. И за похлупак на всичко – в сгода на мошеници.

Десислава Джорданович, украинка, живееща в България:
Премиерът на България, господин Кирил Петков приканва българите да дарят една заплата в помощ на Украйна.
И.... дал сметка, публикувана от посолството на Украйна в Нигерия като сметка на МО на Украйна за логистична и здравна помощ.
Ами, господин Петков, те българите подаряват и оказват помощ с каквото могат от 25 февруари. При това осведомено. По откритите за задачата сметки.
Помагат на армията на Украйна, оказват помощ на бежанците, изпращат филантропична помощ.
Вие в този момент ли се сетихте. А БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА КАКВО ЩЕ НАПРАВИ, господин Петков?

Константин Бъчваров:
Kiril Petkov, към 45% от заплатата ми влиза в държавната хазна всеки месец под формата на осигуровки, Данък добавена стойност, акцизи, налози и такси и прочие
Чувствайте се свободен да ги преразпределите в помощ на Украйна.
Благодаря!

Георги Даскалов, публицист:
Ловът на канарчета продължава(коментарът е написан във връзка апела на Петков за дарения на заплати, б.р.)

Иван Анчев, специалист по национална сигурност:
Този човек(Кирил Петков, б.р.) по този начин и няма да се научи по кое време и какво да прави/говори във връзка с Украйна. Кому е нужна тази самодейност " Дари заплата за Украйна "? България е жертва на тежка хибридна война от страна на Русия, а министър председателят Петков приканва " другарки и приятели, дайте да дадем "! Та нали на следващия ден тъкмо [плачевните] резултати от тази " акция " ще се употребяват от Кремъл и неговите подлоги в България като " мотив " за " слабата българската подготвеност и предпочитание за помощ и поддръжка " по отношение на Украйна.
Г-н министър председател, нямате ли съветници? Ако имате, за какво не се вслушвате в това, което (надявам се) Ви приказват в ухото...

Katz

Кириле, огромна излагация с тоя коментар... дайте си заплатите за оръжия, до момента в който личният ти народ умира в бедност. Нас това, че ще те потупат по рамото господарите ти за тая нелепост, не ни топли изключително... Подлога. За украинските деца с увреждания, които имаха нещастието да дойдат тук, нито дума, нали по този начин? За българските даже няма да разтварям и дума.

Източник: Фактор.бг

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР