Идеята на френския президент Еманюел Макрон на опустошената от пожара

...
Идеята на френския президент Еманюел Макрон на опустошената от пожара
Коментари Харесай

Министър, генерал и архитект се скараха заради катедралата Нотр Дам

Идеята на френския президент Еманюел Макрон на опустошената от пожара катедрала "Нотр Дам " да бъде подложен съвременен шпил, докара до сдърпване измежду високопоставени лица, заяви ДПА.

Министърът на културата Франк Ристер скастри генерала от запаса, който Макрон назначи отпред на плана, откакто той сподели, че основният проектант "трябва да си затваря устата ".

Вместо модернистичното предложение, проектант Филип Вилньов желае да бъде издигнато копие да готическия шпил, изгорен с покрива през април. По-голямата част от французите поддържат тази концепция, сподели изследване на публичното мнение.

Ген. Жоржелен обаче реагира яростно през вчерашния ден, когато депутати го попитаха за казаното от Вилньов, че построяването на копие на шпила от 19-и век ще бъде и по-бързо.

Специалисти се пробват да възстановят акустиката на катедралата "Нотр Дам "

Еманюел Макрон даде 5-годишен период за възобновяване на катедралата, само че експертите са скептични.

"Що се отнася до основния проектант на паметника, към този момент няколко пъти му обясних да си затваря устата, с цел да може да се движим напред и да вършим най-хубавия избор за Париж, "Нотр Дам " и света " - сподели Жоржелен през вчерашния ден пред комисията по просвета на Националното заседание.

Ристер съобщи в Туитър през днешния ден, че мненията на генерала "не са допустими ". "Уважението е съществена полезност в нашето общество - написа той. - След като сме на социална служба, би трябвало да даваме образец ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР