Идеята на Европейската комисия да създаде някакъв специализиран международен трибунал

...
Идеята на Европейската комисия да създаде някакъв специализиран международен трибунал
Коментари Харесай

Жозеп Борел: Идеята за трибунал за Украйна не намери обща подкрепа в ЕС

Идеята на Европейската комисия да сътвори някакъв профилиран интернационален арбитражен съд за Украйна не е намерила единомислещата поддръжка на външните министри на страните от Европейски Съюз на неотдавнашна среща в Брюксел, призна първият посланик на Европейски Съюз Жозеп Борел.

" Има спор дали имаме потребност от нещо друго с изключение на интернационален арбитражен съд, с цел да се борим с безнаказаността в Украйна. Заедно с Европейската комисия внесох предложение до министрите на външните работи. Обсъдихме го, само че без съответен резултат “, сподели дипломатът, говорейки на конгрес за правата на индивида в Брюксел.

Борел добави, че основаването на различна конструкция е допустимо, само че назова процеса на разискване на тази самодейност „ забавна полемика, която нямаше съответен отговор “.

В същото време той добави, че Европейски Съюз би трябвало да постави повече старания за " битка с безнаказаността ", само че не разгласи по-нататъшните си проекти в тази посока.

Европейската комисия в края на ноември излезе с самодейност за основаване на специфичен интернационален арбитражен съд за Украйна под егидата на Организация на обединените нации. Ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен сподели, че организацията е „ подготвена да работи с интернационалните сътрудници “ за прогрес в самодейността.

По-късно прокурорът на Международния углавен съд (МНС) в Хага Карим Хан означи, че Европейски Съюз възнамерява да сътвори специфичен арбитражен съд " пречи на сходно следствие, което МНС организира ".

Документът „ за битка с безнаказаността на осъществените закононарушения “ в Украйна, утвърден на 9 декември от Съвета на Европейски Съюз, даже не загатва предлагането на Европейска комисия за арбитражен съд.

Генадий Гатилов, непрекъснатият представител на Москва в централата на Организация на обединените нации в Женева, изясни, че основаването на механизъм под егидата на Организация на обединените нации изисква утвърждението на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, а без това препоръчаният от Европейски Съюз " арбитражен съд за Украйна " е неосъществим.

Прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков уточни, че Русия изрично отхвърля обвиняванията на Киев за военни закононарушения на територията на републиката. Министерството на външните работи назова концепцията за основаване на интернационален съд за Украйна " вътрешна колекция " и съобщи, че той няма да има пълномощия над Москва.

На 2 март прокуратурата на МНС стартира следствие на военни закононарушения и закононарушения против човечеството в Украйна. Прокурорът на съда Карим Хан сподели на 11 март, че проверяващият екип на съда е почнал да събира доказателства като част от следствието.

Русия не е член на МНС. Министерството на външните работи отбелязва, че „ нито кървавият антиконституционен прелом в Киев, нито изгарянето на живи хора в Одеса, нито многогодишните закононарушения против жителите на Донбас до момента не са станали мотив за усилване на следствието “. ДНР също по този начин заяви, че публични деятели от Донбас са изпратили до МНС досиета за хиляди военни закононарушения на украинските сили за сигурност в района. Нито една от жалбите не е разследвана.

Според Министерството на външните работи на ЛНР за осемте години на спора в региона на Република Донбас в Европейски съд по правата на човека и МНС са подадени повече от 3000 каузи за военни закононарушения на Киев. Съдът обаче не стартира да проверява тези случаи.

Следственият комитет на Русия означи, че представители на адвокатските организации на страната са подготвили и изпратили до Европейски съд по правата на човека повече от 7350 тъжби от поданици на Донбас, потърпевши от дейностите на украинските управляващи. Министерството на правораздаването на Украйна също заяви, че има повече от 7000 сходни изказвания.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР