Идеята на експертите е шофьорите да минават профилактичен преглед, за

...
Идеята на експертите е шофьорите да минават профилактичен преглед, за
Коментари Харесай

Лекари Алармират: Ето Как Невинни Шофьори Могат Да Се Превърнат Неволно В Убийци На Пътя!

Идеята на специалистите е водачите да минават профилактичен обзор, с цел да се знае има ли риск да заспят зад кормилото.

„ Това е извънредно значимо да се изследват тези хора, които имат подозрение за сънна апнея, има инструкция на Европейски Съюз от 2015 година, което предлага всички претендент водачи да бъдат изследвани ”, сподели Любка Маринова от Асоциацията на потърпевшите при произшествия.

Изследването коства 150 лева, а в случай че диагнозата се удостовери, апнеята може да се лекува посредством специфичен уред. Цената му обаче стига до 1500 лева

„ Ние призоваваме тук да се намеси Здравната каса, тъй като аз не считам, че тези хора са толкоз доста, само че са задоволителни, с цел да провокират тежки произшествия. Т.е. или прегледа да се поеме или отчасти да се заплаща този уред, тъй като той оказва помощ ”, изясни Любка Маринова.

„ Брашнения чувал на водачите някой не се пробва какво ли да прави. Някой желае да вземе пари от нас по този метод. Това положение на дремливост, когато се случи и лидерът го има това нещо, то е задоволително 5-8 минути просто да прегърнете кормилото на автомобила и този облак на дремливост минава ”, счита Йонко Иванов Съюз на преподавателите по авто-мото подготовка.

Идеята тестванията да се вкарат не е нова. За първи път тя е сложена на дневен ред още през 2012 година До през днешния ден обаче не среща поддръжка от страна на страната.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР