Идеята на БФС да стартира мащабна програма за детски футбол

...
Идеята на БФС да стартира мащабна програма за детски футбол
Коментари Харесай

Проектът на БФС за детските турнири по футбол се измества за късното лято,

Идеята на БФС да започва огромна стратегия за детски футбол под формата на шампионати за момента се отсрочва поради изключителното състояние в България и битката с ковид, само че това не значи, че няма да се организира.

БФС остава на позицията, че увеличението на масовостта във футбола е най-бързия и директен път към повдигане на цялостното равнище и основаване на по-добри благоприятни условия за асортимент на гении. Първоначалната Българският футболен съюз да провежда огромни детски шампионати тази пролет и по-конкретно сред 3 април и 25 май. Трябваше да вземат участие тимове от съвсем всички области на страната, а шампионатите да включат над 300 тима от 4 зонални и 24 регионални съвета на БФС. Турнирите трябваше да бъдат за деца, родени през 2007 година.

Сега концепцията на БФС е да измести тези шампионати за късното лято, тъкмо преди началото на новата образователна година. Така децата при всички случаи ще бъдат по родните си места и тимовете ще бъдат добре селектирани.

Предварителната концепция беше да бъдат включени дребните клубове и школи - клубовете, които не са част от професионалния футбол в България (Първа и Втора професионална лига).

Другата цел на БФС е да усили броя на шампионатите, а оттова и на тимовете. Така да вземем за пример в Пиринския край в случай че се организира един шампионат с 10 тима, то сериозна численост деца ще останат отвън програмата. Възможно е да се създадат два - един в Благоевград и един в Гоце Делчев, където също има задоволително тимове, които развиват детско-юношески футбол. За да се случи това обаче, БФС ще потърси поддръжката на спомоществователи.

Първата концепция беше общият брой шампионати да е 30. Но е допустимо да се усилят до 40.

Българският футболен съюз се ангажира с цялостното логистично застраховане на програмата. За провеждането на всеки шампионат ще бъдат подсигурени терени и съдии, а всяко дете ще получи изцяло гратис спортен екип. На тимовете ще бъдат обезпечени и специфични футболни топки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР