Идеята е минимална административна намеса на пазара да гарантира, че

...
Идеята е минимална административна намеса на пазара да гарантира, че
Коментари Харесай

Министърът на икономиката: Искаме с минимална административна намеса да има поносими цени

Идеята е минимална административна интервенция на пазара да подсигурява, че ще има на търпима цена кашкавал, мляко, кисело мляко, масло и така нататък, които всеки може да си разреши. Така министърът на стопанската система Никола Стоянов коментира , с който да се лимитират комерсиалните надценки на съществени артикули поради огромното повишаване през последната година. Документът планува 17 съществени типа храни да се оферират с оптималната надценка от 10%, като се изключват заместващи и имитиращи артикули.

Бизнесът вече  и разгласи, че те ще бъдат невъзможни за използване и надзор.

Кога би могъл да проработи законът зависи от Народното събрание, добави Стоянов. Министърът разясни, че мярката ще работи 6 месеца. " Постигнахме прекъсване на повишаването, в този момент желаеме трайно поевтиняване ", сподели още Никола Стоянов.

Той чака до дни цените да тръгнат надолу, тъй като на едро се вижда поевтиняване от два месеца.

" Бюджетът, който служебното държавно управление ще предложи, ще е с 3% недостиг изрично. Предвиждаме оптимално прилепяне на сивия бранш, икономисване от държавната администрация и чак на трето място може да има смяна на налозите ", увери министърът..
   
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР