Идеята, че Великобритания може да напусне Европейския съюз (ЕС) и

...
Идеята, че Великобритания може да напусне Европейския съюз (ЕС) и
Коментари Харесай

Права черта: Лондон най-сетне призна страшните последици от Брекзит

Идеята, че Англия може да напусне Европейския съюз (ЕС) и да продължи да поддържа търговията без цени със страните от блока е публично мъртва. Това написа CNN, представена от money.bg .

Министърът Майкъл Гоув предизвести, че в края на тази година артикули от Европейски Съюз ще стартират да минават през граничен надзор, признавайки края на търговията без цени с най-големия експортен пазар в страната.

"Обединеното кралство ще бъде отвън Европейски Съюз и отвън митническия съюз, тъй че ще би трябвало да сме подготвени за това ", сподели Гоув в своя тирада.

Търговията без цени, която разрешава свободното придвижване на артикули сред страните е основна характерност на Европейски Съюз. Поддръжниците на Брекзит твърдяха, че страната ще може да поддържа съглашението, даже отвън блока.

В началото на седмицата Гоув разясни, че бизнеса би трябвало да се приготви за контрола при вноса на артикули, които се движат сред Обединеното кралство и Европейския съюз, когато преходният интервал за развода завърши на 31 декември. По думите на Гоув, търговците ще би трябвало да подават митнически заявления, а пратките могат да бъдат спирани за инспекция.

Граничните инспекции може да провокират повече закъснения и администрация за бизнеса във Англия и за задграничните компании с бизнес в страната. В последните три месеца английската стопанска система е в застой, а от 2016 година бизнес вложенията също не бележат особени върхове.

През есента на предходната година Борис Джонсън подписа политическа декларация с Европейски Съюз, посредством която двете страни се ангажират със основаване на зона за свободна търговия с регулации и митническо съдействие. Предвиждаше се тя да е уредена с регулации, осигуряващи равни условия за лоялна конкуренция.

"Разочаровани сме, че обещанието за търговия без цени бе сменено с заричане, че търговията ще бъде допустимо най-безпроблемна ", споделя в изказване Елизабет де Йонг, шеф на Транспортната комерсиална асоциация във Англия.

Очаква се една от най-проблемните зони за търговията да бъде там, където се пресича британския канал сред Дувър и френския град Кале. Пристанището на Дувър е "обработило " 2,5 милиона камиона през 2018 година, а други 1,7 милиона са минали през тунела под канала.

Време е фирмите да се приготвят за новите бариери, които ще се повдигнат след по-малко от 11 месеца, в случай че държавното управление на Англия не изиска от Брюксел удължение на преходния интервал. Де Йонг съобщи, че в този момент държавното управление би трябвало да оказва помощ на бизнеса.

Главният договарящ по въпросите за Брекзит - Мишел Барние съобщи по-рано, че Обединеното кралство е избрало да стане трета страна. "Страната е решила да сътвори две регулаторни пространства. Това прави търговията без цени невъзможна, а инспекциите наложителни.

През последното тримесечие на 2019 година английската стопанска система не е отчела безусловно никакъв напредък на фона на несигурността към Brexit и предварителните парламентарни избори в Обединеното кралство, написа от своя страна The Guardian, представен от Новини Лондон.

Според данните от английския статистически институт и зменението на брутния вътрешен артикул (БВП) от октомври до декември съставлява права линия. През основния интервал на коледните празници потреблението на семействата и производството са се намалили в очакване на резултатите от предварителните избори.

Така през четвъртото тримесечие растежът на Брутният вътрешен продукт е бил 0%, забавяйки се от 0.5% през третото. Нулевият напредък на английската стопанска система дава отговор на прогнозите на икономистите от Лондонското сити и Bank of England.

Годишният растеж за 2019 година пък се е нараснал нищожно до 1.4% спрямо 1.3 през 2018 година

Въпреки икономическото закъснение през последните три месеца на предходната година и достигането на едни от най-ниските годишни растежи от международната финансова рецесия през 2008 година насам, най-новите данни демонстрират признаци за предстоящ доста ранен стадий на „ подскачане “ на английската стопанска система.

Отразявайки възстановяващото се доверие на бизнеса, английският статистически институт отбелязва, че съответно през декември Брутният вътрешен продукт се е повишил с 0.3% спрямо ноември – растеж, който надвишава прогнозите на икономистите от Лондонското сити. Следените от близко допитвания до бранша на услугите, който е крайъгълен камък в английската стопанска система, също са посочили по-добри резултати през януари.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР