Идея за втори референдум във Великобритания относно членството ѝ в

...
Идея за втори референдум във Великобритания относно членството ѝ в
Коментари Харесай

Идеята за втори референдум пречи на преговорите за Брекзит

Идея за втори референдум във Англия по отношение на участието ѝ в Европейски Съюз се е трансформирала в бариера за водените договаряния сред ръководещата Консервативна партия и опозиционната Лейбъристка партията по въпроса за излизането на Брекзит от задънената улица. Това написа в. „ Дейли телеграф”.
Изданието твърди, че основният „ идеолог” в опозицията за нов референдум и по този метод спънка в разговора сред двете партии е „ министърът за Брекзит” от лейбъристкия кабинет в сянка Кър Стармър. Според източниците позицията на Лейбъристката партия в разговора надалеч не е единна. Пример за това за разногласията по време на договарянията сред Стармър и Ребека Лонг-Бейли, която е „ министър в сянка по въпросите на бизнеса, енергетиката и индустрията. Тя не е съгласна с втори референдум. Според вестника Лонг
Бейли, както и лейбъристкия „ министър на финансите” Джон Макдонъл се придържат на договаряния е към надалеч по-уравновесена позиция и в доста по-голяма степен са склонни на взаимни отстъпки в разговора с консерваторите, в сравнение с Стармър.
В същото време източник от Лейбъристката партия упрекна торите, че “не са могли да предложат нищо кардинално ново” от съглашението, което премиерката Тереза Мей към този момент подписа с Европейски Съюз, само че което английската Камара на общините към този момент три пъти отхвърляше.
В същото време английският финансов министър Филип Хамънд изрази противоречие с редица издания, които разясниха, че решението на Европейски Съюз да отсрочи Брекзит до 31 октомври дава опция на Лондон да организира втори референдум. Според Хамънд този план механически е неосъществим. Според него, в случай че Брюксел в действителност е имал такова желание, той би отпуснал доста повече време.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР