Идея за революционна промяна на бейзболните правила предизвика вълна от

...
Идея за революционна промяна на бейзболните правила предизвика вълна от
Коментари Харесай

Абсурдна идея разбуни духовете в бейзбола

Идея за революционна смяна на бейзболните правила провокира вълна от гневни реакции в Съединени американски щати. Засега – единствено измежду почитателите и публицистите, защото възможният проект на МЛБ е към момента в ембрионален етап.

Популярният ТВ и радио водещ Рич Айзън сензационно разгласи в шоуто си по радио " Фокс Спортс ", че източник от Мейджър лийг му е споделил следния проект: В лигата се разисква предписание, съгласно което всеки отбор, който в 9-ия ининг изостава в резултата, ще има право в последното си нахлуване да изпрати да удрят които трима батери изиска.

One #MLB executive told @richeisen about an idea to improve excitement in the game by allowing managers to put anyone up to bat in the 9th inning if trailing. Good idea or crazy? pic.twitter.com/IgM6Zrofer
— Rich Eisen Show (@RichEisenShow) February 20, 2018
Например, в случай че тимът губи с 0:2, а на ред да батират са №7, №8 и №9, то мениджърът ще може вместо тях да уточни №3, №4 и №5. Или даже №1, №6 и №4. Намерението е това да важи единствено и само в 9-ия ининг, само че не е доста ясно какво би се случило, в случай че се стигне до спомагателни елементи. Според Айзън в екстра инингите евентуално редът на батиране ще продължава от там, където е бил пресечен след 8-ия.

В цитираните претекстове на анонимния началник от МЛБ е даден образец с други спортове: " В никой различен спорт най-хубавите играчи не седят на пейката в последните минути на мача. Представете си Леброн, Брейди, Реналдо (б. р. – има се поради Кристиано Роналдо) да гледат в профил. "

There's an idea being floated in MLB of a manager being allowed to bat whoever he wants when trailing in the 9th.

MLB exec: " No other sport has the best players sitting on the bench in the final minutes of a game. Imagine LeBron, Brady, Renaldo watching from the sidelines " https://t.co/JGts5naG4U
— Rich Eisen (@richeisen) February 21, 2018
Моментално се появиха контрааргументи против неуместната концепция. Един от събеседниците в студиото на " Рич Айзън Шоу " незабавно означи, че това би ощетило всеки питчер, който в 9-ия ининг е единствено на 3 аута от успеха – да не приказваме за такива, които се борят за " ноу остроумен " или съвършен мач.

В обществените мрежи пък се появиха купища насмешки по адрес на създателите на този проект. " Страхотна концепция! И в случай че резултатът не бъде подравнен, треньорът и определените от него батери би трябвало да бъдат изяждани от тигри. " (@RattoNBCS); " А за какво единствено в 9-ия ининг? Хайде да позволим на мениджъра да пуска всеки когато и да е. Или да разтеглим състава до 50 души и да използваме по 9 DH! " (@bobincorona); " Бейзболът не е негоден, тъй че спрете да се пробвате да го " поправяте ". Той не би трябвало да бъде като баскетбола, футбола, сокъра или хокея. Неговият сексапил е, че не е като никой различен спорт. " (@EdPuskas_Vindy)

The reaction to the idea an #MLB executive told @richeisen of allowing a manager to make any batting order in the 9th inning that Rich threw out yesterday was met with mixed reaction from our audience: pic.twitter.com/Nw45R7TmBP
— Rich Eisen Show (@RichEisenShow) February 21, 2018
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР