Идея за изработка и продажба на еко прибори като вилици,

...
Идея за изработка и продажба на еко прибори като вилици,
Коментари Харесай

Еко прибори от смола са най-добрата ученическа бизнес идея за годината

Идея за направа и продажба на еко принадлежности като вилици, ножове, кутии за хранене и шишета, направени от смола, стана победител в Националното съревнование за най-хубава бизнес концепция. То се организира в София, а участници бяха 24 от най-хубавите възпитаници бизнесмени от цялата страна, оповестиха от просветителното министерство.

Те бяха разграничени в тимове по четирима и трябваше да измислят и показват бизнес модел по тематиката “Назад към бъдещето – потребление на даденостите на природата за бизнес “.

Победители станаха единадесетокласникът Николай Николов от Националната комерсиална гимназия в Пловдив и дванадесетокласниците Магдалена Боцева от НФСГ, Айсер Челеби от Професионалната гимназия по стопанска система в Смолян и Антон Станков от Професионалната гимназия по стопанска система и мениджмънт в Кюстендил. Предлаганите от тях битови принадлежности от смола може да заместят напълно пластмасовите, да се употребяват за многократна приложимост и да се разграждат дейно в природата.

“Епоксидната смола е запас, който се добива при натурален естествен развой на иглолистните дървета. Това го прави изцяло екологичен. В дълбоката античност е бил добре прочут и необятно употребен от хората “, обясниха учениците и допълниха, че задачата им е екологични принадлежности да има във всеки дом, да се оферират от търговците на дребно и от предприятията за бутилиране на вода. Четиримата спечелили в надпреварата ще бъдат признати без изпит в компетентност “Предприемачество “ на УНСС.

На старта му всички участници получиха грамоти за присъединяване от заместник-министъра на образованието и науката Таня Михайлова. Тя уточни, че предприемачеството не е просто образователен предмет, а микс от компетентности, които ще оказват помощ на учениците да се осъществят. “За осъществяването на една концепция би трябвало освен храброст, само че и дарба да анализираш къде си сбъркал и по какъв начин може да подобриш процеса “, сподели още заместник-министърът.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР