Идея за изграждане на нови социални жилища възнамерява да реализира

...
Идея за изграждане на нови социални жилища възнамерява да реализира
Коментари Харесай

Създават жилищна сграда за настаняване на бездомни хора в Асеновград

Идея за създаване на нови обществени жилища има намерение да осъществя община Асеновград. Целта е да се сътвори цяла жилищна постройка. В момента се приготвя планова концепция с название: „ Изграждане на обществени жилища в град Асеновград”. В случай, че бъде утвърдена от образувана Работна група за оценка на планови фишове, тя ще бъде включена в листата с обекти от Инвестиционната стратегия по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година на общината. По този метод ще се даде опция след това правенето на планово предложение, с което да се кандидатства за финансиране пред същата Операивна стратегия.
Чрез плана се възнамерява създаване на жилищна постройка със модерни обществени жилища, в които да бъдат настанявани уязвими групи от хора, както и лица с увреждания и в неравностойно състояние. Предвижда се пространствата да са с друго систематизиране. Идеята е постройката да бъде построена върху терен - общинска благосъстоятелност, ситуиран в квартал „ Запад “ в Асеновград. В новопостроените обществени жилища ще бъдат настанявани бездомни хора, както и такива, живеещи в доста неприятни битови условия. От пространствата ще могат да се възползват и хора, които нямат лично жилище и не имат движима или недвижима благосъстоятелност или идеални елементи от нея, която може да бъде източник на приходи.
Изискване към искащите да бъдат настанени ще е да не са сключили контракт за безплатно прилагане на парцел и да не са жители на профилирана институция на държавна или общинска прехрана. В постройката ще могат да се обитават също родители с деца, малолетни майки и бащи, многодетни фамилии, малчугани с влошено здравословно положение, както и малолетни с увреждания. В обществените жилища ще имат право да живеят и хора в риск от беднотия и обществено изключване. За такива се смятат лица, чийто междинен приход на член от фамилията за миналата календарна година е по-нисък от законноустановения месечен размер на обезпечения най-малък приход за страната. Условие за престояване в новата обществена жилищна постройка ще бъде настаняването да е за период не по-голям от три години.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР