Идея на архитекти за използването на празните жилища и евентуалното

...
Идея на архитекти за използването на празните жилища и евентуалното
Коментари Харесай

Голяма част от хората, които не обитават апартамента си, не знаят, че имат суми за плащане

Идея на архитекти за потреблението на празните жилища и възможното им прекачване към фонда на съответната община разбуни обществените мрежи през последната седмица. 

Затова се обърнахме към специалистите. Необитаемите жилища основават дискомфорт за съседите и това е повода да се загатва, че може да има наказания, споделя домоуправител на постройка, в която 20 на 100 от жилищата са празни.

" За нас като съседи и притежатели необитаемите жилища затрудняват ръководството, тъй като като се купи един апартамент няма културата да се показа пред домоуправителя, вторият е, че не заплащат такси. Въпросът с таксите за поддръжката на блока е комплициран, тъй като огромна част от хората, които не населяват жилището, даже не знаят, че има суми за заплащане. Това си е по закон. Хората не знаят и имотния указател, а тук ще засегна и общината, която не спомага на домоуправителите ", твърди пред Euronews Bulgaria домоуправителят Мартин Димов.

Според мен общината търси способи за нещо, което даже не е проблем, от гледна точката на проектант. Необитаемите жилища са енергийно неефективни, прибавя архитектът Велко Стратиев.

Архитект Стратиев смята, че в случай че едно жилище е необитаемо, то не би трябвало да подлежи на санкции.

" Смятам, че общината не би трябвало да се намесва, общината има и други проблеми ".

споделя още той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР