Идете, погледнете, как изглеждат болниците в страната и вижте майката

...
Идете, погледнете, как изглеждат болниците в страната и вижте майката
Коментари Харесай

Д-р Георги Михайлов: Болница ”Александровска” - все едно гледате гражданската война в Либия

”Идете, погледнете, по какъв начин наподобяват лечебните заведения в страната и вижте майката на всички лечебни заведения - ”Александровска ”, която наподобява все едно гледате гражданската война в Либия ”. Това сподели депутатът от Българска социалистическа партия проф. доктор Георги Михайлов, разяснявайки българското опазване на здравето.
Като народен представител от Българска социалистическа партия той от дълго време повдигал въпроса за нередностите в Закона за публичните поръчки. По думите му това е недобре композиран закон и основава проблеми на страната. Той акцентира пред bTV, че в Европейския съюз няма процедура частните лечебни заведения да са търговски сдружения. А като такива у нас те са освободени от това да вършат публични поръчки. Именно по тази причина и е допустимо да купуват едно и също лекарство по-скъпо, спрямо държавна болница.

Д-р Михайлов сподели още, че в края на мандата си доктор Дечо Дечев е решил да направи тези разкрития за гласуваната през 2016 година корекция в закона.

" Когато го приказваме ние, Българска социалистическа партия, то не се чува, само че когато го каже човек от ръководещия екип, става скандал. И имаше опит да се упрекна доктор Дечев, че той непозволено е споделил тези неща. Изводът е, че би трябвало диалог сред политическите сили за едно от най-важните направление - опазването на здравето. Аз не знам български жител да каже, че е удовлетворен от опазването на здравето ", коменитра още депутатът.

Михайлов акцентира, че у нас се дават и доста пари за клиничните пътеки. Има проблеми, за които се затварят очите.

На въпрос дали вотът на съмнение ще успее, доктор Михайлов сподели, че задачата е да се повдигне тематиката пред обществото. " Аз не съм шаман да знам дали ще мине ", уточни той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР