идерите на ЕС и Западните Балкани ще се срещнат на

...
идерите на ЕС и Западните Балкани ще се срещнат на
Коментари Харесай

Срещата на върха ЕС-Западни Балкани ще бъде в София

идерите на Европейски Съюз и Западните Балкани ще се срещнат на 10 ноември на среща на върха в София, когато би трябвало да бъде признат проектът за реализация на районното икономическо пространство.

Това заяви Македонската осведомителна организация, уточнявайки, че срещата на върха в София се организира като част от Берлинския развой и се ръководи от България и Северна Македония.

Европейската комисия декларира, че сега се създава и усъгласува визията за районната икономическа общественост на Западните Балкани и че тя ще бъде подготвена за приемане на срещата на върха в София.

„ Планът би трябвало да бъде структуриран към четири свободи и съответни ограничения, които ще донесат осезаеми изгоди за фирмите и жителите в района. Те включват понижаване на трансграничните банкови такси, унищожаване на техническите бариери пред търговията, усъгласуване на капиталовите политики, признание на професионалните квалификации в целия район, поощряване на електронната търговия и други подобни”, сподели комисията.

Последната среща на върха в границите на Берлинския развой се организира през 2018 година в Триест.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР