идерът на Северна Корея Ким Чен-ун поднесе рядко лично извинение

...
идерът на Северна Корея Ким Чен-ун поднесе рядко лично извинение
Коментари Харесай

Невероятно: Ким Чен-ун се извини на Южна Корея

идерът на Северна Корея Ким Чен-ун сервира рядко персонално опрощение за убийството на мъж от Южна Корея, осведомят от Сеул, представени от Би Би Си ().

Според известията Ким Чен-ун споделил на южнокорейския си сътрудник Мун Дже-ин, че „ позорният инцидент” не е трябвало да се случва.

Южна Корея съобщи, че 47-годишният мъж е бил открит от бойци, да плава в севернокорейски води.

Според Сеул мъжът е бил убит, а по-късно тялото му е било запалено .

Убийството – първото на южнокорейски жител от севернокорейските сили от десетилетие насам – провокира вълна от отвращение в Южна Корея.

Границата сред Северна и Южна Корея е строго охранявана и се допуска, че Северът има политика „ стреляй, с цел да убиеш”, с цел да предотврати навлизането на ковид в страната.

Какво споделя Ким в извинението си?

Извинението е пристигнало във формата на писмо, изпратено до президента Мун, в което се признава, че случаят не е трябвало да се случва. Ким го назовава „ позорна афера” и споделя, че усеща „ голямо съжаление” за „ разочарованието” на Мун и на южнокорейския народ. Това е първият формален коментар на Севера за случая.

Освен това КНДР е предоставила на Юга резултатите от своето следствие – съгласно него по мъжа, който навлязъл в севернокорейски води, са създадени повече от 10 изстрела, той не е посочил документ за идентичност и се опитал да избяга, съобщи шефът на службата за национална сигурност на Южна Корея Су Хун.

Северът обаче упорства, че не е изгарял натрупа на мъжа, а единствено плавателното му средство .

„ Войниците не са намерили неидентифицирания извършител след стрелбата по време на претърсването и изгориха плавателното средство в границите на националните ограничения за попречване на изключителни заболявания”, сподели Су Хун на брифинг, цитирайки писмото.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР