Идентифициран е първият заподозрян за убийствата в Буча - командирът

...
Идентифициран е първият заподозрян за убийствата в Буча - командирът
Коментари Харесай

Прокуратурата в Украйна показа първия заподозрян за убийствата в Буча |

Идентифициран е първият обвинен за убийствата в Буча - командирът от Националната армия на Руската федерация Сергей Колоцей, заяви в профила си във фейсбук Генералният прокурор на Украйна Ирина Венедиктова.

Венедиктова е разгласила и три фотоси. Едната, както написа обвинителката, се е трансформирала в знак на зверствата в Буча – на нея са снимани телата на цивилни, убити с вързани зад тила ръце на улица Яблунская. На фотографията са показани три жертви, четвъртият погубен не е попаднал в кадър. Тримата са с огнестрелни рани в главите, у четвъртия са простреляни вътрешните органи и скелетът.

На втората фотография е командирът на поделение на Управлението на Федералната работа на войските на Националната армия в Уляновска област на РФ. От беларуски пощенски клон дружно с сътрудници -военнослужещи Колоцей изпраща мародерската плячка, прибрана от домовете на украинци. Неговият " трофей " от Украйна, изпратен за Уляновск, е похлупак за багажник на кола.

Прокурорите и полицията в Бучи са открили, че точно този военнослужещ на Руската федерация е умъртвил четирима невъоръжени мъже в Бучи на 18 март На 29 март той изтезава различен граждански с цел да го принуди да признае несъществуваща активност против съветската войска. Пак той води проукраински надъхан локален гражданин „ в мазето “, където го пребива, приклада на автомат и калъф за нож. Мъжът е откаран на мястото на изтезанието, където имитирайки разстрел, са стреляли покрай ухото му. Като обособена извратена форма на тормоз и заплашване Колоцей е карал жертвата си да помирише починал човек.

Въз основа на събраните доказателства, показания на жертвата и тройна експертиза, прокурорите от Районната прокуратура в Буча са уведомили Росгвардия за съмнение в грубо отношение над цивилното население и други нарушавания на закони и военни традиции, съчетани с умишлени. Сергей Колоцей е разследван и за съпричастност към други убийства в Буча.

През предходната седмица Венедиктова за военни закононарушения против мирните поданици в Буча, името на Колоцей не беше измежду тях.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР