„Идеално, перфектно се чувствам“ – това каза президентският съветник по

...
„Идеално, перфектно се чувствам“ – това каза президентският съветник по
Коментари Харесай

Илия Милушев в прокуратурата: Перфектно се чувствам

„ Идеално, съвършено се усещам “ – това сподели президентският консултант по защитата Илия Милушев на влизане във военната прокуратура, откакто през вчерашния ден беше задържан.

По думите на юриста му Атанаска Каракашева се чака през днешния ден съветникът да бъде притеглен в качеството на обвинен по досъдебно произвеждане за оповестяване на държавна загадка. Тя изясни, че в настояването за лишаване на позволява до класифицирана информация било записано, че това става поради активност срещу националната сигурност и ненадежност, поради обстоятелства и условия, които биха дали опция за изнудване на лицето.

Съпругата му Жени Милушева изясни, че преди няколко дни в дома им е имало обиск. Тя счита, че това било " съшита с бели конци история ", а задачата била да се дискредитира президентът.
Протести в центъра на София след акцията на прокуратурата в Президентството Протестът стартира след речта на президента
Заедно със съветника е арестуван и някогашен чиновник на Държавна организация „ Разузнаване “. Първоначално Милушев е разпитан като очевидец. След осъществена компютърно-техническа експертиза на конфискуван от него телефон, се открива, че в апарата има информация, касаеща Държавна организация “Технически операции”. Доброволно е предал четири документа, които са били нерегламентирано изнесени от Държавна организация “Разузнаване”, и в тях се съдържа държавна загадка. Милушев обяснил, че е намерил документите в служебната си каса в кабинета на постройката на Администрация на президента.

Според прокуратурата това е наложило осъществяването на претърсвания и в постройката на президентската администрация. В хода им спецпрокурори влязоха и в кабинета на президентския секретар по правни въпроси Пламен Узунов, който в това време беше и задържан. Днес той се снабди с обвиняване за търговия с въздействие.

Действията на проверяващите провокираха гневна реакция както на президента Румен Радев, по този начин и на жители и политически партии, които видяха връзка сред случилото се и по-ранното изявление на президента по тематиката с НСО и защитата на Ахмед Доган и Делян Пеевски.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР