Идеалната надеждна и безвъглеродна енергийна система на бъдещето включва възобновяеми

...
Идеалната надеждна и безвъглеродна енергийна система на бъдещето включва възобновяеми
Коментари Харесай

Бизнес форум в София чертае бъдещето на новата енергетика

Идеалната надеждна и безвъглеродна енергийна система на бъдещето включва възобновими енергийни източници, базови мощности и уреди за запазване на сила.

Това съобщи при откриването на полемиката на тематика "Енергетика " в границите на бизнесфорума, съпътстващ срещата на върха на самодейността "Три морета " в София, служебният министър на енергетиката Андрей Живков.

Според него обаче, лимитираният потенциал на системите за предпазване все още постанова по-гъвкав модел. Живков означи, че би трябвало да се работи за повишение на енергийната успеваемост, развиването на възобновими енергийни източници и на нуклеарна сила като базова мощ, а природният газ да е преходно гориво и гориво за балансиране:

"Постигането на европейските цели в региона на климата изисква съответно подкрепяне от европейските механизми и опция за достъп до финансови принадлежности за осъществяване на прехода. Инвестиционният фонд "Три морета ", който е икономическото измерение на самодейността и финансов механизъм за реализирането на енергийни планове в района, може да се преглежда като инструмент, който да добавя тези европейски механизми ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР