Иде ли оставката на кметицата на Красно село? Скандалната кметица

...
Иде ли оставката на кметицата на Красно село? Скандалната кметица
Коментари Харесай

Съдът потвърди, че Росина Станиславова е в конфликт на интереси, давала общински пари на дъщеря си

Иде ли оставката на кметицата на Красно село?

Скандалната кметица на региона Росина Станиславова скоро може да се сбогува с поста си, откакто на 15 февруари софийският административен съд постанови, че е тя е в спор на ползи.

Според магистратите Станиславова е отговорна, че е сключила контракт с щерка си по план „ Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания- Компонент 3 “ по Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси 2014-2020 “.
Санкцията от КПКОПНИ, която е доказана с вчерашното решение на съда, е 5 000 лева и връщане на непозволено взетите възнаграждения от щерка й.

В случай, че тя апелира и Върховен административен съд удостовери това решение, градоначалничката е длъжна да освободи поста си.

В съда отлежава още дело на Станиславова против КПКОНПИ – отново за спор на ползи. Комисията я упреква, че се е назначила сама за началник на план “Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания” по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 година и си е платила хонорар от близо 10 бона за това.

Очаква се и тази тъжба на Станиславова да бъде отхвърлена.

Скандалната Станиславова нашумя през последната година откакто съумя да настрои целия регион против себе си. Живущите в „ Красно село “ даже излезнаха на митинг против нея. Те я упрекват, че регионът се разпада, няма нови планове за развиване, няма тематики за публично разискване. Станиславова е спряла всички срещи с хората. Това важи и за бизнеса, чийто планове се стопират без пояснение, а срещите се отхвърлят.

Липсата на обикновено работещо улично осветяване в междублоковите пространства и на множеството вътрешноквартални улици в „ Красно село “ трансформират вечер прибирането на хората по домовете им в същинско приключение. В трагично положение са и все по-намаляващите зелени площи в региона.

Докато хората се бунтуват, правораздаващите органи не спят и не престават да уличават Станиславова в корупция и шуробаджанащина.
Само преди два месеца Антикорупционната комисия удари кметицата с трето решение, този път за корупция. Обвинението към този момент е в ръцете на прокуратурата.

Заради инспекцията чиновници на KΠKOHΠИ изтарашиха общината и снеха oбяcнeния oт длъжнocтни лицa, вĸлючитeлнo и кметицата. Бяxa ycтaнoвeни дaнни зa извъpшeни зaĸoнoнapyшeния пpи изпълнeниeтo нa cтpoитeлнo-peмoнтни дeйнocти и дocтaвĸa нa мaтepиaлни aĸтиви, c възлoжитeл Cтoличнa oбщинa – paйoн „ Kpacнo ceлo “.

Уcтaнoвeни ca и нeзaĸoнocъoбpaзни дeйcтвия нa oбщинcĸaтa aдминиcтpaция, изpaзявaщи ce в yмишлeнo зaбaвянe нa издaвaнe нa aдминиcтpaтивни aĸтoвe, злoyпoтpeби пpи oтдaвaнe пoд нaeм нa oбщинcĸo имyщecтвo и paзxoдвaнe нa пyблични cpeдcтвa, извъpшвaнe нa фиĸтивни нaзнaчeния нa cлyжитeли пo oпepaтивни пpoгpaми и пpoeĸти c цeл личнo oблaгoдeтeлcтвaнe и oблaгoдeтeлcтвaнe нa тpeти лицa.

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР