ID.4 ще последва ID.3. ID.4 е първият изцяло електрически SUV

...
ID.4 ще последва ID.3. ID.4 е първият изцяло електрически SUV
Коментари Харесай

Бъдещето e вече тук - Volkswagen представи прототипа ID.4 серийния ID.3

ID.4 ще последва ID.3. ID.4 е първият напълно електрически SUV модел на марката Volkswagen. В същото време ID.4 ще бъде и първият представител на най-големия пазарен сегмент в света – категорията на компактните SUV модели, който ще бъде в положение да предложи на потребителите неутрални във връзка с климата процеси на произвеждане и употреба. Също като компактния ID.3, той употребява софтуерната основа на модулната, гъвкава и годна за модели от разнообразни класове и категории платформа за електрическо задвижване (MEB) на групата Volkswagen, която включва всички мощни страни на моделната фамилия ID - компактни външни размери, задоволително необятен интериор, динамичен темперамент на пътя, интуитивно ръководство на функционалностите и цялостна информационна съгласуваност.

С това стратегическата атака на марката Volkswagen в областта на електрификацията отбелязва своя сполучлив старт. Според най-новите проекти на компанията, в интервала до 2025 година от поточните линии на заводите на Volkswagen би трябвало да слязат до 1,5 милиона електрически транспортни средства, което е доста повече от плануваните по-рано количества.

ID.4 – първият напълно електрически стилен SUV модел на Volkswagen

Volkswagen дава опция за първичен взор към първия напълно електрически стилен SUV на компанията под формата на предсерийния първообраз на ID.4, като се чака вторият член на моделната фамилия ID. да означи своята пазарна премиера в Европа още през 2020 година. Също както и компактния ID.3, той употребява модулната софтуерна платформа за електрическо задвижване (MEB) на Volkswagen Group.

Просторен интериор с концепцията Open Space. Аеродинамично усъвършенстваният външен дизайн на каросерията на новия ID.4 показва по съвършен метод преимуществата на революционната MEB архитектура – къса предна част и дълго междуосие, които дават опция за реализиране на великолепно вътрешно пространство. Водачът и пасажерите в ID.4 са настанени в така наречен Open Space – просторният и ярък интериор на новия модел.

ID.4 ще се предлага с голям брой разнообразни модулни съставни елементи на задвижването - в началото моделът ще излезе на пазара във вид със задно предаване, а на по-късен стадий ще може да се поръча и като мощен електрически вид със задвижване на всички колела. При всички версии на задвижването акумулаторната батерия с високо напрежение е непроменяемо ситуирана под пътническата клетка в дъното на каросерията, с цел да подсигурява невисок център на тежестта и добре уравновесено систематизиране на натоварването на предния и задния мост. Стандартните благоприятни условия за зареждане на батерията включват потребление на зарядни станции с изменчив (АС), прав (DC) и трифазен ток. В взаимозависимост от конфигурацията на задвижването е допустимо постигането на самостоятелен пробег с дълготрайност до 500 километра.

ID.3 – пионер на една нова епоха

Серийното произвеждане на ID.3 стартира в края на 2019 година, когато новият модел пое своята роля на пионер в новата епоха на подвижността във Volkswagen - образован, новаторски и резистентен. Коренно новият дизайн и градивно осъществяване на ID.3 включва редица реформаторски технологии, като в автомобила с обща дължина на каросерията от едвам 4,26 метра са съчетани всички мощни страни на модулната софтуерна платформа за електрическо задвижване MEB на Volkswagen Group – извънредно обстойно вътрешно пространство, както и лека и интуитивна ергономична идея за ръководство на функционалностите. Акумулаторната батерия с високо напрежение е инсталирана ниско в долната част на каросерията, което обезпечава непоклатимост и динамично държание на пътя.

Резервациите за премиерната версия на модела са изцяло изчерпани. Предварителните резервации за специфичния премиерен модел ID.3 1ST бяха открити напролет на 2019 година. Към момента в компанията са постъпили над 37 000 за премиерното издание, чиито индустриален тираж е стеснен на 30 000 екземпляра.

Tри разновидността на съоръжение и четири версии във връзка с мощността. Сега Volkswagen показа серийната версия на компактния ID.3 с опция за настройване. Клиентите ще имат разполагаем за избор три разновидността на модела - ID.3 Pure, ID.3 Pro и ID.3 Pro S, които се разграничават между тях на първо място във връзка с оптималната мощ и потенциала на акумулаторната батерия, продължителността на самостоятелния пробег и опциите за зареждане. В качеството си на върхова версия в гамата, ID.3 Pro S разполага с извънредно богато съоръжение.

Базовата версия ID.3 Pure употребява акумулаторна батерия с приложим потенциал в размер на 45 кВтч, която дава опция за изминаване на до 330 километра (WLTP) с едно зареждане. Инсталираният на задния мост тягов електродвигател се предлага във разновидности с оптималната мощ 93 кВт или 110 кВт (126 или 150 к.с.) съгласно желанията на клиента. Версията ID.3 Pro е оборудван сс акумулаторна батерия с потенциал 58 кВтч и може да предложи самостоятелен пробег до 420 км (WLTP) и електродвигател с оптималната мощ 107 или 150 кВт (съответно 146 или 204 к.с.). При върховото осъществяване ID.3 Pro S използваемият капаците на акумулаторната батерия доближава 77 кВтч, което е задоволително за обезпечаване на евентуален самостоятелен пробег до 550 км (WLTP), а мощността на тяговия електтродвигател при него е 150 кВт (204 к.с.). И трите модела могат да се зареждат на станции с изменчив, прав и трифазен ток, като при потребление на бързозарядна станция със 100 кВт, ID.3 Pro може да набави нужната за изминаване на към 290 километра сила единствено в границите на 30 минути.

ID.3 Pure. ID.3 Pure е базовата версия в новата моделна фамилия, която ще се предлага на немския пазар на цена под 30 000 евро и разполага с богата гама общоприетоо съоръжение. То включва елементи като 18-цолови стоманени джанти, LED фарове с автоматизирано ръководство на светлините и комбинирани задни светлини с LED детайли.

Вътрешното обзавеждане на ID.3 Pure включва косвено осветяване ID.Light с опция за конфигурация на 10 разнообразни цветови нюанса, климатична апаратура Air Care Climatronic, интелигентно гласово ръководство с естествени изречения и удобна функционалност за пускане Keyless Start. Асистиращата система за поддържане на лентата за придвижване (Lane Assist), системата за наблюдаване на зоната пред автомобила (Front Assist), динамичната функционалност за вписване и визуализация на пътните знаци (Dynamic Road Sign Display) и системата от датчици за надзор на дистанцията при маневри за паркиране (Park Distance Control) на собствен ред подсигуряват още по-спокойно и безвредно пътешестване.

ID.3 Pro и ID.3 Pro S. Версията ID.3 Pro, която се предлага на цена под 35 000 евро (в Германия), има идентично на това при ID.3 Pure равнище на съоръжение и поема ролята на самобитна универсална версия за градска подвижност и придвижване на междинни дистанции в гамата на ID.3. Този вид разполага с по-голяма акумулаторна батерия от ID.3 Pure, може да обезпечи по-продължителен самостоятелен пробег, кратко време за зареждане на стенции с прав ток и по-висока оптималната мощ на електродвигателя. На върха на новата моделна гама е версията ID.3 Pro S, чието съоръжение в състезателен дух се отличава с елементи като 19-цоловите алуминиеви джанти Andoya и дизайнерското оформление на педалите Play & Pause.

Модулната софтуерна платформа за електрическо задвижване МЕВ е отворена платформа. Предоставянето на модулната софтуерна платформа за електрическо задвижване (МЕВ) за потребление и от други производители също е концептуално нова стъпка, а компанията Ford ще бъде един от първите автомобилни производители, които ще се възползват от тази опция. Ford възнамерява да стартира да предлага модел въз основата на MEB на европейския пазар от 2023 година и прави оценка пазарния капацитет във връзка с продажбите на над 600 000 автомобила за интервал от шест години.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР