IceUniverse, който често споделя надеждна информация за задаващи се технологии,

...
IceUniverse, който често споделя надеждна информация за задаващи се технологии,
Коментари Харесай

IceUniverse: Очакваме 108MP сензори и 10-кратен зуум в телефоните през 2020-та

IceUniverse, който постоянно споделя надеждна информация за задаващи се технологии, е направил следващото си разобличаване, описват от GSM Arena.

Според него, идната година ще забележим най-малко един телефон с камера, която има 108MP резолюция и камера с 10-кратен оптичен зуум.

Това съответствува с друга информация, като да вземем за пример отчет на Credit Suisse от март. Той предсказва „ 65MP датчик през втората половина на 2019-та и 108MP датчик през 2020-та “. Qualcomm също направи сходни прогнози – за 64MP и 100MP камери за смарт телефони.

Все още не сме видели въпросният 65-мегапикселов датчик, само че един 64-мегапикселов към този момент е действителност и е дело на Samsung. Корейците работят и върху камера с 5x оптичен зуум. Това прави компанията един от претендентите за идната крачка. Sony също се готви да показа собствен 64MP датчик.

Никоя компания не е оповестила публично, че работи върху мобилен датчик със 100+ мегапиксела или камера с 10-кратна степен на доближаване, само че е доста евентуално това да е реалност.

Няма кой знае каква изненада. Още през 2012-та с Nokia 808 и с Lumia 1020 през 2013-та бе обещано началото на практиката да се употребява компютърна мощ за повишение на опциите на фотографията. Странно е дори, че тези достижения към този момент не са факт след толкоз години.
Чакаме с неспокойствие да забележим какво ни готвят производителите на телефони за идващите месеци
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР