IBM разкри по време на Think 2018 изцяло нова услуга,

...
IBM разкри по време на Think 2018 изцяло нова услуга,
Коментари Харесай

IBM анонсира нов частен блокчейн за бизнесите

IBM разкри по време на Think 2018 напълно нова услуга, която цели да помогне на бизнесите и организациите да основават елементарно свои частни блокчейни. Услугата е доста по-евтин вид на в този момент предлаганата съществена услуга от Big Blue.

Блокчейнът е дистрибутирана и децентрализирана база данни, осигуряваща бистрота, сигурност и проследимост на записите, предпазена от силата на математиката/криптографията. Технологията стои в основата на биткойн революцията и тази на цифровите валути изобщо, като с изключение на обществените, от дълго време към този момент има и частни блокчейни, които оказват помощ на компании от друг сан да реализират несъмнено и надеждно ръководство на активите и транзакциите си без да употребяват за това услугите на наложителните до момента трети страни. Частните блокчейни подсигуряват на фирмите, че ръководените от тях данни няма да са забележими от външни страни и са за вътрешно прилагане.

Big Blue оповестиха, че новата услуга ще е безвъзмездна за разработчици до стартирането ѝ на пазара. Не се оповестява обаче по кое време ще е формалната ѝ премиера и на каква ще се предлага.

Новата услуга на Big Blue е ориентирана към започващи планове и ранни разработки за тези компании, които имат желание да построяват решения на осната на основния блокчейн план на IBM, която понастоящем обитава 250 блокчейн мрежи. Заедно с това, компанията започва предлагането на нови услуги, които да оказват помощ на компаниите да проектират и построяват свои лични блокчейн приложения.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР