IBM официално съобщи за постигнато споразумение с компанията Samsung за

...
IBM официално съобщи за постигнато споразумение с компанията Samsung за
Коментари Харесай

IBM разширява съвместната работа със Samsung и поръча нови 7 nm чипове

IBM публично заяви за реализирано съглашение с компанията Samsung за производството на нови процесори посредством 7 нанометров софтуерен развой. Новите чипове ще се употребяват в IBM Power Systems, IBM Z, LinuxONE, високопроизводителните компютърни системи и облачните решения. С други думи, идващите процесори на IBM ще се създават посредством 7 нанометров софтуерен развой.

Корпорацията акцентира, че новото съглашение „обединява най-съвременните технологии на Samsung за произвеждане на полупроводникови артикули с високопроизводителните процесорни микроархитектури на IBM„. Подписаният от двете страни контракт уголемява и удължава 15-годишното стратегическо съдействие в областта на научните проучвания и взаимно основаните от двете компании технологии, които са част от IBM Research Alliance.

В рамките на взаимната работа сред IBM и Samsung бяха създадени първите в този отрасъл решения, като да вземем за пример технологията NanoSheet Device за преход към софтуерно произвеждане под 5 нанометра, първото 7 nm произвеждане на едни от най-първите тестови 7 nm чипове и първото произвеждане на чипове посредством технологията High-K Metal Gate (HKMG).

Samsung работи взаимно с IBM и в други области – създаване на сървъри, мрежи и складове на данни.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР