IBM инициира публично-частен консорциум за борба с Covid-19Суперкомпютърът IBM Summit

...
IBM инициира публично-частен консорциум за борба с Covid-19Суперкомпютърът IBM Summit
Коментари Харесай

САЩ впрягат суперкомпютрите в търсене на лек за коронавируса

IBM инициира публично-частен консорциум за битка с Covid-19

Суперкомпютърът IBM Summit към този момент оказва помощ на учените бързо да намерят лек за Covid-19
(снимка CC0 Public Domain)

IBM, в съдействие с американските управляващи, сътвори консорциум, чиито членове ще оказват помощ в битката против новия вид ковид, употребявайки суперкомпютри. Новата организация се назовава Covid-19 High Performance Computing Consortium.
още по тематиката
В алианса влизат Министерството на науката и софтуерната политика, Министерството на енергетиката, Гугъл, Microsoft, Масачузетският софтуерен институт, НАСА и други организации.

Става въпрос основно за даване на информация и изчислителни запаси на откриватели, които работят върху способи за лекуване и попречване на болестта, изясни американският президент Доналд Тръмп при показване на публично-частния консорциум.

Участниците в партньорството ще оценят предложенията на откривателите, с цел да изберат най-обещаващите от тях и да им обезпечат достъп до ресурсите на суперкомпютрите. IBM отбелязва, че нужните „ ръчни ” калкулации за сходни изследвания могат да лишават години, а проучванията с елементарни компютри – месеци.

Суперкомпютърът IBM Summit към този момент оказва помощ на учените бързо да намерят лек за Covid-19 посредством разбор на голям брой субстанции във виртуални симулации. Системата се пробва да разпознава субстанции, които могат да контактуват със съставките на вируса, употребявани за преместване на генетичния му материал в клетката.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР