IBM е основана в България през 1937 г. и оттогава

...
IBM е основана в България през 1937 г. и оттогава
Коментари Харесай

IBM – светът на технологиите, в който жените успяват с лекота.

IBM е учредена в България през 1937 година и от този момент компанията е стратегически сътрудник на бизнеса и страната, помагайки им да се възползват от най-модерните осведомителни технологии. В страната компанията има няколко интернационалните звена.

Центърът по доставяне (Procurement Center) започва през 2006 година с съществена активност ръководството на сложни покупко-продажби и взаимоотношенията с основни съществени снабдители на IBM. Финансовият център (Finance Center) е основан през 2013 година и дава финансови услуги на подразделения на IBM в цяла Европа, Близкия изток и Африка.
Центърът за техническа поддръжка (Client Innovation Center for Technology Support Services) започва в края на 2013 година и дава цялостни ИТ услуги, в това число ръководство на мрежи, сървърни системи, поддръжка и мониторинг на компютърен хардуер и програмен продукт.

" IBM България " неотдавна отвори и Academy of Technology филиал, който е единственият на Балканите. Това е достъп до среда, която ще обезпечи опция на сериозно мислещи хора със пристрастеност към решаването на проблеми  да способстват за нововъведения и бъдеще!

" IBM България " поддържа равенството сред половете, тъй като това е един от основните съставни елементи за поощряване на нововъведенията и основаване на разнообразна работна среда.



IBM като ИТ компания има огромен дял надарени дами в състава си във всеки отдел и на всички равнища в компанията и образец за това са дамите, за които ще прочетете в идващите редове.

Ако желаете да видите възможности за развиване, може да посетите кариерната страница на IBM ТУК или да следите компанията във Фейсбук и LinkedIn.

Катерина Добрева, Storage Delivery Manager, IBM Client Innovation Center Sofia



Как стана част от света на IBM и за какво?

Катерина Добрева:  Започнах кариерата си в IBM през 2011г, търсейки работа с френски език. Не разбирах нищо от корпоративния свят, още по-малко от технологии, само че знаех, че IBM е компания със 100 годишна история и е в основата на основаването на огромна част от новаторските решения и изобретения, с които си служим всекидневно през последния век. Научавайки по какъв начин, паралелно с софтуерния напредък, корпорацията е и с голяма обществена отговорност, незабавно искаш да бъдеш част от нея и да дадеш своя принос.

Как би описалa работата си с три думи?

Катерина Добрева:  Вдъхновяваща, разрастваща и виновна.
 
Какво е да си жена в ИТ сферата, и какъв съвет би дала на дамите, които желаят да развият кариера в света на технологиите? 
 
Катерина Добрева:  Първият съвет, който ми идва на разум, е да не се разделяме на мъже и дами. Важно е да работим един до друг, с цел да използваме другите си мощни страни, развивайки тези, в които считаме че можем да бъдем по-добри. По-конкретно бих споделила, че едни от главните качества са храброст, отворен разум и схващане, любознание и неизменност. Всичко останало се учи, има безпределно доста източници на информация, академии, наставнически стратегии, които подкрепят хората в първите им стъпки в кариерата в света на технологиите. 

 

Продължава на идната страница...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР