ИБГНИ има последователна позиция и ние положихме всички усилия в

...
ИБГНИ има последователна позиция и ние положихме всички усилия в
Коментари Харесай

Манолова: Няма да подкрепим кабинет на всяка цена

ИБГНИ има поредна позиция и ние положихме всички старания в 46-ия парламент да бъде определено държавно управление на смяната, което да извърши предстоящите от хората промени. Това съобщи при започване на срещата с Българска социалистическа партия Мая Манолова от " Изправи се БГ! Ние идваме! ”.

" След изказването на Слави Трифонов онази вечер е ясно, че болшинство от партиите на смяната е невероятно да бъде образувано. Той не пожела да поеме отговорност за това да поддържа, да взе участие в държавно управление. Прави го към този момент във втори парламент, за трети път. С третия мандат в този парламент ”, съобщи тя.

Според Манолова държавно управление непременно не е решение. " Ние не бихме подкрепили кабинет непременно. Правителство с гласовете на ГЕРБ и Движение за права и свободи за нас е недопустимо. Ние няма да го подкрепим в този момент или в идващия парламент ”, безапелационна е тя.

Депутатът от ИБГНИ изясни, че в случай че от Българска социалистическа партия имат формула, посредством която без Движение за права и свободи и ГЕРБ да може да бъде подкрепено държавно управление, от ИБГНИ ще вземат участие.  " Всъщност, държавно управление непременно беше " Борисов 3 ”. Те направиха кабинет с патриотите, само че той се ползваше с негласната поддръжка на Движение за права и свободи. Ние не желаеме това и България няма потребност от това ”, добави Манолова.

Ако е невероятно да бъде образувано болшинство на смяната, която да застане зад постоянно държавно управление, Манолова изясни, че от ИБГНИ са подготвени да вземат участие в болшинство, което да извърши нужните промени и решения, с цел да бъде оставена страната в " добър тип ”.

" За нас има три кръга задания, които би трябвало да се случат в оставащите дни на 46-ия парламент. Първият кръг това са предложенията сред 1 и 2 четене по актуализацията на бюджета. Готови сме да водим диалози, с цел да се случат нещата. Ние към този момент сме подготвени с нашите предложение и бихме подкрепили ваше искане да бъде скъсен срокът сред първо и второ четене ”, сподели Манолова.

Николай Хаджигенов изясни, че по независещи от ИБГНИ и Българска социалистическа партия аргументи днешният диалог сред двете партии не може да е подобен за сформиране на държавно управление. " Доколкото такова държавно управление не просто би означавало, че ще бъде определено с гласовете на ГЕРБ. Това значи, че ще бъде държано в ръцете от ГЕРБ. Това ние няма да го допуснем, вие допускам - също ”, съобщи той.

Хаджигенов адмирира решението на столетницата да задържи мандата. Според него е неотложно да се стартира работа по правосъдната промяна, Закона за НСО, Закона за Бюрото за отбрана и закриването на спецсъдилищата.

" Нещо, което би трябвало да продължим и което може би ще завърши за две седмици, най-малко в първата си част, е краткотрайната комисия за полицейското принуждение и подслушването на протестиращите жители ”, изясни още Хаджигенов.

Той обаче беше безапелационен, че държавно управление не е допустимо в този вид, само че даде обещание: " Ние ще ви подкрепим, ще приказваме с вас за всички вероятни политики. Предлагам да сложим основите на това, което ще би трябвало да създадем в идващото Народно заседание ”. 

По време на срещата се получи недоразумение по отношение на думи за поддръжката на ГЕРБ и Движение за права и свободи за вероятно бъдещо държавно управление на столетницата.

" Не разбирам обаче въобще слагането на въпроса за поддръжка на държавно управление от страна на ГЕРБ и Движение за права и свободи. Ние не водим диалози с двете партии. Категорично сме заявявали, че не можем да създадем държавно управление с тяхно присъединяване и поддръжка. Затова предлагам да не се вършат такива внушения ”, прикани Нинова.

Хаджигенов посочи: " Това не беше укор, а обикновена математика. За страдание, държавно управление без гласовете на Има Такъв Народ, значи държавно управление подкрепено от ГЕРБ. Ако смятахме, че вие сте в някаква сделка с ГЕРБ и Движение за права и свободи, ние нямаше да присъстваме на срещата ”,  обясни той.

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР