„ИБ на БСП излезе с позиция по повод думите на

...
„ИБ на БСП излезе с позиция по повод думите на
Коментари Харесай

Стоян Мирчев: Борисов е провален политик и води България към дъното

„ ИБ на Българска социалистическа партия излезе с позиция във връзка думите на Сергей Станишев, че господин Борисов към този момент не е политик, а общественик. Бяхме длъжни да излезем с тази позиция, тъй като мнението на Българска социалистическа партия и Изпълнителното бюро се разграничава от неговата позиция “. Това съобщи националният представител от парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ и член на ИБ на Българска социалистическа партия Стоян Мирчев пред публицисти в Народното събрание.

„ България е на 111-то място по независимост на медиите, в Европа сме първенци по корупция, а в това време, в България максимален е процентът на работещите небогати – 1/3 от популацията, неравенствата са огромни. Г-н Борисов за нас е провален политик и води България към дъното “, сподели още Мирчев. Той акцентира, че през вчерашния ден сме станали очевидци по какъв начин вместо Горанов да поеме своята отговорност за наддадените дотации, ръководещите са се пробвали да санират това, като действително унищожиха държавното финансиране на политическите партии и те бяха трансферирани в ръцете на олигарсите.

„ Това е поредна крачка към основаване на тирания в България и заличаване на опозицията “, безапелационен е Мирчев. По думите му от три години Българска социалистическа партия се пробва да покаже същинското лице на ръководството на Борисов. "Мнението на Станишев е персонално, само че в публичното пространство това мнение се обвързва и с Българска социалистическа партия “, разяснява националният представител.

По-рано денем Изпълнителното бюро на социалистическата партия излезе с остра позиция, с която се разграничи от думите на ръководителя на ПЕС Сергей Станишев, че министър председателят Бойко Борисов работи като общественик, а не като политик.

"Смятаме, че такава оценка е извънредно несъответстваща. България е най-бедната и най-корумпирана страна в Европейски Съюз. Заради корупция не ни одобряват в Шенген. Потъпкана е парламентарната република, разделянето на управляващите и правовата страна. На дъното сме по независимост на словото. Заявяваме, че позицията на Българска социалистическа партия по отношение на политиката на Борисов и ръководеното от него държавно управление остава непроменена - те са нездравословни за България и смяната е нужна ", се споделя в документа на левицата.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР