Иън Остин стана деветият депутат, напуснал тази седмица британската опозиционна

...
Иън Остин стана деветият депутат, напуснал тази седмица британската опозиционна
Коментари Харесай

Девети британски депутат напусна партията на Корбин

Иън Остин стана деветият народен представител, напуснал тази седмица английската опозиционна Лейбъристка партия, която по думите му е "съсипана " и завладяна от "твърдата левица ", съобщи Ройтерс.
Остин съобщи, че е ужасяващ от отношението към парламентаристите евреи, изразили позиция против антисемитизма и че партията е по-сурова към хората, които са обект на антисемитизъм, в сравнение с към тези, които демонстрират антисемитско отношение.
"Лейбъристката партия бе моят живот, тъй че това беше най-трудното решение, което съм вземал. Трябва обаче да бъда почтен, а истината е, че към този момент се срамя от Лейбъристката партия, ръководена от Джереми Корбин ", съобщи депутатът пред в. "Експрес " и "Стар ". "Никога не бих могъл да желая от хората да създадат Джереми Корбин министър председател ", добави той.
Корбин даде обещание да изличи антисемитизма от партията, напомня Ройтерс.
Остин сподели, че към този момент не възнамерява да се причисли към Групата на самостоятелните, основана в понеделник от седем някогашни негови съпартийци, към които по-късно се причисли осми, както и трима някогашни членове на ръководещата Консервативна партия.
Депутат от 2005 година и някогашен министър, Остин поддържа съглашението за Брекзит на министър-председателката Тереза Мей и не утвърждава привикване на втори референдум, което го слага в борба с Групата на самостоятелните.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР