Иън Макюън се обърна към писателите: Бъдете смели!, съобщи АФП.Мисля,

...
Иън Макюън се обърна към писателите: Бъдете смели!, съобщи АФП.Мисля,
Коментари Харесай

Иън Макюън: Мисля, че синът ми ще получи Нобелова награда преди мен

Иън Макюън се обърна към писателите: " Бъдете смели! ", заяви Агенция Франс Прес.

" Мисля, че синът ми ще получи Нобелова премия преди мен ", пошегува се английският създател, чието име всяка година се загатва по отношение на премията. 

Макюън, който е на 75 години, показа в Париж новия си разказ " Уроци ".

" Преди няколко години приказвах с Казуо Ишигуро (лауреат на Нобелова премия за литература през 2017 г.). Той сподели, че животът му към този момент не е същият. Има петдесетина създатели, чиито имена се загатват всяка година. Мисля, че синът ми, който е академик, ще получи Нобелова премия преди мен ", сподели Макюън. 

Иън Макюън е роден през 1948 година във Англия. Творчеството му е оценено и от публиката, и от критиците. Над 10 от романите му са приспособени за огромен екран. Сред тях са " Законът за детето " и " На плажа Чезъл ". Лауреат е на премията " Букър " за романа си " Амстердам " от 1998 г. 

" Един публицист би трябвало да написа за това, което усеща, изключително когато имаме лукса да не живеем в страна, нападната от Русия, и не сме под тирания, която ни не разрешава да четем и пишем свободно ", разяснява Макюън, оповестява Българска телеграфна агенция. Той добави, че " Уроци " няма да бъде последната му книга и към този момент е написал повече от половината на идващия си разказ. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР