Иън Макюън, най-награждаваният английски писател и един от най-талантливите европейски

...
Иън Макюън, най-награждаваният английски писател и един от най-талантливите европейски
Коментари Харесай

Иън Макюън открива CineLibri 2018

Иън Макюън, най-награждаваният британски публицист и един от най-талантливите европейски създатели, ще бъде специфичен посетител на интернационалния кино-литературен фестивал CineLibri 2018. Автор е на 15 романа, преведени на над 30 езика. Повечето от книгите му имат сполучливи кино акомодации, по негов сюжет.

Шедьовърът Изкупление е номиниран за Оскар в 7 категории, в това число за най-хубав филм. В киното Макюън е работил с Антони Хопкинс, Изабела Роселини, Ема Томпсън, Кийра Найтли и доста други. В рамките на CineLibri 2018 българските фенове ще могат да видят едни от най-интересните екранизации, основани по романи на Макюън.

Сред специфичните министър председатели ще бъде На плажа Чезъл (2017) с ирландската актриса Сирша Ронан и Били Хауел (Дюнкерк). Четвъртото издание на единствения по рода си кино-литературен фестивал CineLibri ще се организира от 11 до 24 октомври и ще показа над 300 прожекции, 40 кино лентата с национални министър председатели, доста специфични посетители и събития.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР