ИА Главна инспекция по труда“ е уведомена за от фирмата

...
ИА Главна инспекция по труда“ е уведомена за от фирмата
Коментари Харесай

ГИТ: Проверката след инцидента в Народното събрание е започнала още в събота и продължава

ИА „ Главна ревизия по труда “ е известена за от компанията – шеф на потърпевшото лице, незабавно откакто починалият е открит. Екипът на Инспекцията е посетил пръв мястото на случая още към 19.30 ч. на 07.07.2018 година, оповестиха от организацията.

Проверката на работодателя продължава, като следва даване и проучване на документи, свързани със отговорностите по длъжностна характерност, осъществяване на наложителните инструктажи, графици, работно време и други

Инцидентът е станал в необезопасена шахта на строителния обект, заради което е стартирана инспекция по всички работни места на него. Акцент на инспекцията е обезпечаването на сигурност по работните места, в това число обезопасени отвори в градивни детайли, потребление на безвредно работно съоръжение, обезпечени ограничения против рухване от височина. Към момента са спрени строително-монтажните работи на обекта, с изключение на дейностите по обезопасяване.

Той е проверяван през 2017 година в границите на засиления надзор, който ИА ГИТ упражнява в бранш „ Строителство “, и са установявани нарушавания, които са отстранявани. Контролът досега е реализиран на различен, по-начален, стадий на строително-монтажните работи, които са доста динамични и част от в този момент съществуващите градивни детайли не са били построени.

ИА ГИТ изрича съболезнования на околните на починалия.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР