И за случая Скрипал и за случая с Емилиан Гебрев

...
И за случая Скрипал и за случая с Емилиан Гебрев
Коментари Харесай

Румен Петков: Да си бършем някои части само с руснаците е неприлично

И за случая Скрипал и за случая с Емилиан Гебрев се сочат за отговорни руснаци. Да си бършем някои елементи единствено с руснаците е непристойно.
Това съобщи водачът на АБВ Румен Петков в предаването “Лице в лице” по бТВ.

Той напомни, че българската прокуратура е поискала от две лаборатории да ревизират с какво е бил токсичен Емилиян Гебрев и упорствам да кажат какъв е резултатът. Имаше две противоположни изказвания - за пестициди в руколата и че е токсичен от съветското разузнаване, напомни той. Докато не излезе институция да каже с какво е натровен Гебрев ще съм песимистичен към изказванията, добави Петков.

По думите му намесването на страната ни в шпионския скандал в Сърбия е несериозно. Имахме години, в които нашето разузнаване беше едно от най-силните в света, само че за жалост го съсипахме, съобщи той.

Една от аргументите за раздора ни беше че той наложи разкриването на всичко в държавна сигурност.

Аз съм отворил технологиите и методиката, които демонстрират метода по който работи Държавна сигурност

Има седем ръководства, за какво никой не работи за 7-мо ръководство, където е работил Цветан Цветанов.

Аз съм приказвал единствено за политическа полиция, не за икономическа и другите. Ние сме били срещу този акт, само че за жалост тогава надви метода на Станишев, а това не е добре за България. Сигурно дължа опрощение за избирането му за ръководител на Българска социалистическа партия, дължа опрощение на партията. Той спря „ Белене “ и „ Южен поток “, които по-късно Борисов яхна с цялостна мощ. Станишев извърши изменничество против страната.

Много е значимо до края на месеца да има листа с евентуалните вложители за АЕЦ “Белене”. Разчитам нещата да стигнат до край, тъй като в случай че в този момент спре планът, ще е за последно, сподели Петков.

Румен Петков сподели фотоси от терена, на който би трябвало да се прави строителството на интерконектора сред България и Гърция, като изясни, че сега строителните действия там са спрени.

Нанесохме огромен удар по газовата сигурност на Европа. Ще плащаме директна такса на Турция, ще заплащат и други. Ние бяхме употребявани за напън да утвърдим украинския интерес. Това е сделка сред Станишев и Борисов.

Кристалина Георгиева унищожи шанса на България за присъединяване в управлението на Организация на обединените нации, съобщи още Петков

Малко след присъединяване на Румен Петков по телефона се включи министърът на енергетиката Теменужка Петкова, която настоя да опровергае твръдението, че строителството на интерконектора сред България и Гърция е в застой и съобщи, че там се работи интензивно. По думите й конектора ще бъде подготвен през октомври 2020 г.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР