И Йеттел България навлиза на пазара на доставка на интерактивна

...
И Йеттел България навлиза на пазара на доставка на интерактивна
Коментари Харесай

И Йеттел България навлиза на пазара на доставка на телевизия

И " Йеттел България " навлиза на пазара на доставка на интерактивна телевизия, откакто стартира от през днешния ден да предлага своята платформа Yettel TV. Секторът е претъпкан, а трите огромни доставчика - " Булсатком ", " Виваком " и " А1 България ", от много време имат сходна услуга, само че я поддържат и с закрепените си мрежи (каквато " Йеттел " няма). Ето за какво от оператора, част от PPF Group, ще се опитат да се наложат с нови оферти и цени през 5G мрежата си.Платформата Yettel TV е била тествана през последните месеци на обособените пазари на групата, обявиха от телекома. Тъй като няма закрепени услуги, в първите месеци " Йеттел България " ще предлага платформата на всички сегашни и нови клиенти на домакински безкабелен 5G интернет от Yettel. Според комерсиалния шеф на телекома Богдан Узелац така наречената fixed wireless услуга към този момент има десетки хиляди консуматори, без да уточни точни данни.

И " Йеттел България " навлиза на пазара на доставка на интерактивна телевизия, откакто стартира от през днешния ден да предлага своята платформа Yettel TV. Секторът е претъпкан, а трите огромни доставчика - " Булсатком ", " Виваком " и " А1 България ", от много време имат сходна услуга, само че я поддържат и с закрепените си мрежи (каквато " Йеттел " няма). Ето за какво от оператора, част от PPF Group, ще се опитат да се наложат с нови оферти и цени през 5G мрежата си.

Платформата Yettel TV е била тествана през последните месеци на обособените пазари на групата, обявиха от телекома. Тъй като няма закрепени услуги, в първите месеци " Йеттел България " ще предлага платформата на всички сегашни и нови клиенти на домакински безкабелен 5G интернет от Yettel. Според комерсиалния шеф на телекома Богдан Узелац така наречената fixed wireless услуга към този момент има десетки хиляди консуматори, без да уточни точни данни.

В началото " Йеттел " ще опита да притегли клиенти посредством акции и отстъпки. През първите шест месеца комбинираната услуга от интерактивна телевизия Yettel TV и 5G закрепен интернет за дома ще коства по 1 лева на месец с контракт за 2 години, а първите 1000 консуматори ще получат спомагателните платени канали - Diema Extra, MaxSport Plus, цялостният пакет HBO Full pack и 7/8 TV. След приключването на тези месеци има разнообразни пакети - от 33 лева до 50 лева, според от броя на каналите и интернет скоростта през 5G домашното устройство. Но тези цени не включват Diema, MaxSport и НВО, които се оферират надлежно за 13, 8 и 12 лева
Реклама
В началото услугата ще се предлага единствено с 5G безжичен интернет, само че след време ще стане и независима и ще може да се употребява без значение от доставчика и мрежата. Потребителят има няколко метода да гледа Yettel TV. Първият е със смарт бокс, който се връзва към тв приемник и в действителност го прави смарт, защото на него може да се конфигурират и приложения през Гугъл Play. Има и мобилни приложения Yettel TV за смарт телефон и таблет за Android и iOS, а след време ще има приложение за смарт тв приемници.

С новата си услуга " Йеттел " става последният огромен телеком на пазара на интерактивна телевизия. Поне на този стадий цените на услугата не са доста разнообразни от тези на главните играчи като А1 и " Виваком ", чиито платформи Xplore TV Go и EON са от много време на пазара. " Булсатком " също предлага услугата си b-box.

Компанията - майка на " Йеттел ", PPF беше другият главен претендент на финала за " Булсатком ", само че наддаването беше извоювано от Спас Русев. През годините телекомът е гледал и други варианти за покупка на интернет и тв оператори, само че до договорка не се е стигало. Сега за потребителите новият състезател би трябвало да е добра вест - още една оферта на пазара.
Свързани публикации Правителството понижи с 40% таксите за 5G честоти в идния търг* 29 март 2023, 17:33 Интервю | Виктория Боклаг, United Group: Ще вложим още 600 млн. евро в България за три години 24 март 2023, 06:50 Пат на 5G: Стартът на търга е бил циничен, само че към този момент нищо не следва 23 март 2023, 13:56 Yettel и " Електрохолд " подписаха 10-годишен контракт за зелен ток с закрепена цена 16 март 2023, 09:03 " Йеттел България " усилва приходите и облагата си през първото полугодие 27 ноември 2022, 11:33
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР