И вторият ден от срещата на върха на НАТО не

...
И вторият ден от срещата на върха на НАТО не
Коментари Харесай

Тръмп натисна за по-големи разходи за отбрана в НАТО

И вторият ден от срещата на върха на НАТО не мина без американският президент Доналд Тръмп още веднъж да се прояви.
Държавният глава на Съединени американски щати провокира среща на водачите на страните-членки на Алианса при затворени порти, на която категорично е настоял финансовият ангажимент за защита в границите на НАТО от 2% от Брутният вътрешен продукт да бъде реализиран по-бързо, в сравнение с е признато сега – до 2025 година. Конкретно Тръмп се е обърнал към немския канцлер Ангела Меркел с такова искане, само че самата Меркел разяснява, че Германия, както и всички членки на НАТО, имат явен ангажимент и ще го следват. Германският канцлер сподели, че проектът на страната ѝ е да усилва поетапно военните разноски и този проект ще бъде следван, съобщи ТАСС.
На конференцията си през днешния ден Тръмп сподели, че бил реализиран „ голям напредък “ и добави, че през предходната година, без Съединени американски щати, били изхарчени в допълнение 33 милиарда $ в границите на НАТО, а в този момент генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг щял да посочи публично какъв тъкмо е спомагателният ангажимент в цифри, само че щял да е към още 40 милиарда $.

#NATOSummit2018 Press Conference in Brussels, Belgium:https://t.co/iEOeGV6YBI
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 12 юли 2018 година
Надявам се, че ще се разберем с Русия, другите също мислят по този начин, приключи Тръмп описа си за втория ден от срещата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР