И втората върба на възраст повече от 60 години в

И втората върба на възраст повече от 60 години в ...

И втората стара върба в градинката на "Св. Седмочисленици" е премахната.И втората върба на възраст повече от 60 години в градинката пред църквата "Св. Седмочисленици" в центъра на София вече е история. Тя се намираше вдясно от църквата.

Върбата е отсечена, след като обследване с резистограф установило, че старото дърво показва сериозни увреждания и при неблагоприятни метеорологични условия като силен вятър, мокър сняг и други може да се пречупи и да създаде опасни ситуации за хората, преминаващи през това място, съобщиха от дирекция "Зелена система" на общината. На мястото е засадена нова едроразмерна върба от същия вид.

В понеделник силен вятър прекърши върбата вдясно от храма, която също беше заменена от дърво от същия вид.

През месец ноември експертите от дирекция "Зелена система" продължават с проверки и обследване на дървесната растителност в паркове и градини в централната градска част.

Паралелно с тази акция ще се извършва засаждане на нова дървесна растителност, кастрене, оформяне на корони и премахване на сухи клони. Ще бъдат премахвани болни, сухи и с наличие на гнилостни процеси дървета като на тяхно място ще се засаждат нови, се казва в съобщение на дирекцията.

Източник: dnevnik.bg