И Воля внася свои предложения за мажоритарен вот. Воля разчита

...
И Воля внася свои предложения за мажоритарен вот. Воля разчита
Коментари Харесай

Марешки с ново предложение за мажоритарния вот

И " Воля " внася свои оферти за мажоритарен избор. " Воля " разчита най-много на качествата на личността, разгласи на конференция водачът Веселин Марешки. От политическата партия желаят всеки един човек да излиза с името си и в случай че е харесван, да се избира. Не претендираме да сме най-умните, акцентира обаче Марешки.

Той желае да се оформи сериозна полемика, с цел да се откри най-хубавото решение във връзка с изборните правила. Партията му предлага въвеждане на мажоритарен избор без листи, като се резервират 31 региона. Въвежда се втори тур. Всяка партия ще има право да издигне брой претенденти до 2 пъти броя на мандатите.

Според него преимуществата на плана на партията е, че ще се избира сред потвърдени персони и по този начин уважаваните хора по места ще влязат в Народно събрание. Според причините на " Воля " няма да се губи представителството за партиите. Нямало и да има проблем със заместването на народен представител, напуснал Народното събрание или заел друга служба. Не виждаме препъни камъни в нашия план, похвали се Веселин Марешки, съгласно който никой не може да упрекна партията му, че предлага неща, които са в партийна изгода.

Ще бъде конфликт на доста ярки персони, безапелационен е водачът на Политическа партия Воля. Сега партийната дисциплинираност убивала яркостта на личността.

Искаме обикновеното нещо - видеозаснемане на целия избирателен развой, разгласи Марешки. За снимането на изборния развой той уточни, че няма да се снима в тъмната стаичка. Ще се снима какво се случва с урната, преброяването на бюлетината, попълването на протоколите.

Машинното гласоподаване е по-лошият вид, уверен е водачът на " Воля ". Една камера и един интернет, по думите му, нищо не костват. Когато ви откраднат гласа, открадват вашето бъдеще и бъдещето на детето ви, посочи Марешки. Това е най-бруталната кражба, добави той. Ще се стремим да бъдем същински, даде обещание водачът на " Воля ".

Веселин Марешки разяснява и че ще му е забавно да види с какъв претекст би се отхвърлил този план.
Марешки би подкрепил смесената система на Българска социалистическа партия, въпреки че " Воля " се стремяла към напълно мажоритарен избор.

А неналичието на интерес към плана на партията, той си изяснява с това, че депутатите били при децата и внуците си. Но пък като питали " Бабо, дядо, какво направи в живота си ", днешните незаинтересовани законотворци трябвало да могат да ги погледнат в очите и да се похвалят с нещо в живота си, а не като " измекяря, ограбил народа ".

Историята се повтаря, предизвести Веселин Марешки. Един ден внучето, излъгано от баба си, ще иде на учебно заведение и там ще го питат дали баба му е тази, която е правила " това и това, и това ".

В един миг народът се надига, предизвести водачът на " Воля ". За образец даде въстанията, когато народът е клан и никой не е вярвал, че свободата ще пристигна. Смятали са ги за луди, изклали са сума ти революционери, но след две години се е случила свободата, напомни Марешки.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР