и военен наблюдател Олексий Арестович смята, че за да се

...
и военен наблюдател Олексий Арестович смята, че за да се
Коментари Харесай

Киев трябва да извърши поне 2 контранастъпления

и боен наблюдаващ Олексий Арестович счита, че с цел да се деокупират всички територии, ще е належащо да се извършат най-малко две, а може би и три контранастъпления , оповестява УНИАН.

" Когато приключим това контранастъпление, това няма да постави завършек на войната. Няма да е задоволително, с цел да постави завършек на войната. Дори и при най-благоприятния сюжет - освободихме всичко от Херсон до Бердянск, стигнахме до границите на Крим - остава завладеният Донбас, окупираха Крим. Ще ни би трябвало второ контранастъпление, трето контранастъпление, може би за дотъкмяване. Сега поражда въпросът дали ще ни дадат оръжие за второ или трето контранастъпление, какво ще дадат и по кое време ", изясни той по време изявление.

Според Арестович, в случай че окупаторите още веднъж имат опция да се " окопаят " за девет месеца, тогава даже с F-16 и ATACMS на Украйна ще бъде " доста, доста мъчно ".
 ISW: Украинското контранастъпление разочарова Запада
ISW: Украинското контранастъпление разочарова Запада

Това се споделя в дневния разбор на обстановката в Украйна на Института за проучване на войната (ISW)

" F-16 ще работи в тила и пехотата ще бъде доста удовлетворена, когато прочете в идващия канал в Telegram, че войска е унищожена някъде там. Но нищо няма да се случи с мини и дупки и други изкопи. Пехотата ще станете и отново отидете до тези мини пешком. Това е казусът ", добави той.

Според него е безусловно нереалистично да се освободят всички територии на Украйна по време на едно контранастъпление. Колко ще се разтегне войната във времето зависи от доставките на оръжие.

" За три години - надали. За две може би ", заключи Арестович.
 ISW: И Шойгу призна, че Украйна е в нахлуване от 4 юни
ISW: И Шойгу призна, че Украйна е в нахлуване от 4 юни

Киев държи самодейността на две посоки на фронта
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР