И вие не сте чували за сладко от мляко, нали

...
И вие не сте чували за сладко от мляко, нали
Коментари Харесай

Сладко от мляко

И вие не сте чували за сладко от мляко, нали - е, не щеш ли го и виждате пред себе си

Необходими Продукти

● прясно мляко - 1 л
● захар - 200 г
● ванилова захар - 10 г
● сол - 1/2 ч.л.
● сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
● вода - 2 ч.л.

Начин на подготвяне

Прясното мляко прехвърляме в дълбока тенджера. Слагаме захарта, ваниловата захар и солта. Котлона загряваме на оптималната степен и разбъркваме млечната примес.

Захарта би трябвало да се стопи и млякото да стартира да къкри на огъня. След като това стане, се отстранява от котлона и се влага смесената с водата сода.

От содата млякото втасва и размерът му се усилва. Ето за какво използваме дълбока тенджера. Връщаме на котлона и го включваме на междинна степен.

Оставяме да къкри по този начин за към 60 минути, като на всеки 10-15 минути го разбъркваме добре. Ще ви направи усещане, че млякото стартира да се сгъстява и да променя цвета си.

След като това стане, би трябвало да понижим мощността на котлона и да оставим сгъстената течност още 20-30 минути да къкри на спокоен огън. Разбърквайте сместа на всеки 2-3 минутки.

Щом гъстотата й стане като тази на течен мед, отдръпнете от печката. Оставете десерта да се охлади за малко, а по-късно го прехвърлете в буркан. Ако се държи в ледник, годността му е към месец.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР