И вчерашният ден се оказа достатъчно натоварен за пожарната служба

...
И вчерашният ден се оказа достатъчно натоварен за пожарната служба
Коментари Харесай

Няколко пожара потушиха в Кюстендилско, два са били по-сериозни

И вчерашният ден се оказа задоволително претрупан за пожарната работа в Кюстендилска област. На огнеборците се наложи да се оправят със 7 пожара, като 2 от тях са се оказали по-сериозни и при тях има нанесени материални вреди. Това заяви за сътрудник на Actualno.com представителят на ОД МВР-Кюстендил Катя Табачка.
Първият по-сериозен случай, при който не се е разминало без неприятности, е в село Драговищица. Там е изгоряло бунгало в частен парцел. Пожарникарите обаче са съумели да спасят овощна градина от пламъците, като тя напълно не е дребна - половин декар (500 квадратни метра). Не е ясно по какъв начин е зародил пожарът, като виновните органи работят за изясняване на точната причина и не изключват нито една версия.
При втория по-сериозен пожар са унищожени общо 8 декара земя в землището на село Мламолово, 4 от които са били с широколистна гора. Пожарникарите обаче са съумели да спасят още 20 декара широколистни дървета от хищните пламъци на огъня и не са позволили пламъците да се трансфорат в надалеч по-голямо злополучие. За разлика от първия случай, тук повода за пораждане на пожара е ясна - повърхностно боравене с открит огън.
Пред Actualno.com госпожа Табачка разясни, че през този сезон, който към момента е задоволително топъл, дневно избухват към 5 пожара. За благополучие обаче през тази есен няма нещо по-сериозно към този момент, само че госпожа Табачка акцентира на обстоятелството, че нормално неприятности има при по неволя боравене с огън и най-големите проблеми стават при пожари, заплашващи обработваеми земи.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР