„И вчерашните събития, и предишните със записите на разговори показват,

...
„И вчерашните събития, и предишните със записите на разговори показват,
Коментари Харесай

Нинова: Събираме съюзници- България има нужда от промяна и тя е възможна

„ И вчерашните събития, и предходните със записите на диалози демонстрират, че това не е европейската, развита стопански обществена страна с разделяне на управляващите, с ред и правила за правене на бизнес. Ролята на задкулисието, за което от Българска социалистическа партия от дълго време приказваме се вижда. Всичко това е доказателство- България има потребност от смяна и тя е допустима. " Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред Българска национална телевизия. Тя акцентира, че в България може да има ред, правила, обществена политика и развита стопанска система.
„ Първата ми реакция, когато чух записа бе като жена, а не като политик. Искам да кажа нещо на българските дами - имаме достолепие и би трябвало да го пазим. Нито сме мисирки, нито такива, каквито министър председателят назова ръководителя на Народното събрание. Гледаме деца, имаме фамилии, имаме дом, работим, имаме чест и достолепие. Искам да защитя българските дами и да се обърна към тях да си пазим достолепието от сходно държание ", сподели Нинова.
Председателят на Българска социалистическа партия разяснява, че връзките, които излизат сред властта и едрия бизнес са рискови, като те демонстрират задкулисието и нерегламентираното ръководство на страната - не от държавните институции, а от хора с частни ползи: „ Борисов съобщи ръководството на България на задкулисието. Той е част от всичко това. "
Корнелия Нинова акцентира, че значимата новината от през вчерашния ден е напълно друга, която визира всеки българин а не фотосите от спалнята на Борисов: „ Вчера имаше тристранен съвет и тристранно съглашение сред работодатели, синдикати и държавно управление. Има значими неща като желанието образованието да бъде обвързано с стопанската система. Тревожи ме обаче, че в това съглашение няма грижа за хората ", разяснява Нинова. Тя разясни,че се удостоверява досегашната политика, че няма да се удължава платеният отпуск на родителите, които гледат децата си по време на рецесията, както и че ще се удължи срокът за приемане на заеми, само че още веднъж няма да има безплатна помощ за засегнатите по време на рецесията.
„ Няма съответни ограничения или политики за възходящите безработни. Те са близо 200 хиляди Сегашните ограничения като 60:40 и заеми не сработват. Много малко хора получават тези заеми, към момента чакат в банките, стоят в описи. Много дребна част от бизнеса се възползва от мярката 60:40. ", съобщи водачът на Българска социалистическа партия. Тя напомни, че Българска социалистическа партия е поставяла няколко пъти тези въпроси и в Народното събрание, като са предложили и съответни ограничения - една минимална заплата на самоосигуряващитe се лица, безплатна помощ на обществено слаби и небогати хора и доста други оферти.
Нинова съобщи, че градежът на плажа в Алепу е доста ослепителен образец за безотговорност: „ На фона на това, министърът на екологията сподели, че явно това оборудване ще е хотел, само че няма да спре градежа. Поискахме Народното събрание да го изслуша, само че не получихме логичен отговор от Емил Димитров. " Председателят на Българска социалистическа партия акцентира, че въпросът за екологията, за водата, земята, безбройните противозаконни сметища стои открит: „ Чистата вода, чистият въздух, земя, храна става един от най-големите цели за България, откакто видяхме, че я трансфораха в сметището на света. "
Корнелия Нинова разяснява и обвиняванията на ГЕРБ към нея по отношение на казуса с водата в Хасково: „ Много забавно реагираха сътрудниците от ГЕРБ през вчерашния ден. Щели да дадат сигнал в прокуратурата. През 2017г. в Хасково се направи предприемчив комитет, който изиска отговорност от отговорните лица. Сега е 2020 г.- трета година няма виновен от институциите, който да бъде разследван и съден за това, което аргументи в Хасково. Не се търсят отговорните лица за това, което предизвикаха на хасковлии, а се търси отговорност от водача на опозицията, че е застанал на страната на тези хора и споделя истината. Нека хората преценяват по какъв начин се води политиката при ГЕРБ. Да ме съдят от ГЕРБ, оставам на страната на хората в Хасково. Би било забавно дело със 70 хиляди очевидци. "
Лидерът на левицата разяснява, че нейната цел е да се смени моделът на ръководство, да се създадат доста дълбоки промени в системите - в секторните политики - в опазване на здравето, обучение, стопанска система, което е доста огромна и амбициозна задача: „ Събираме съдружници за тази смяна. В последната седмица вършим доста срещи с леви партии и организации. Имахме среща с над 30 леви партии - ляво и център.Ще продължим тези срещи. " Тя добави, че и последните събития демонстрират, че смяната е доста наложителна и нужна за България.
„ От избора на Българска социалистическа партия зависи бъдещето на България през идващите години. През избора на всички органи на партията ще се покаже наклонността в каква посока ще вървим. Аз съм от онази част от Българска социалистическа партия, която счита, че би трябвало да бъдем безапелационна съпротива на ГЕРБ, ярка опция и да предложим друго развиване на България, събирайки съдружници, които желаят промяна на модела на ръководство ", разясни Нинова. Тя добави, че има и друга наклонност в партията, която счита, че би трябвало да се търси колаборация с ГЕРБ: " И към мен имаше оферти - и за ръководител на Народното събрание, и обществените изявления на членове на Народно събрание, че ГЕРБ ръководят добре и че би трябвало да се търси съдействие с тях, и през скрити ходове се търси такава опция. Сега тези трендове се изострят поради идният избор в партията. " Тя напомни, че против Българска социалистическа партия и против нея се води доста грозна акция.
„ Опитвам се посредством политиката, която предлагаме да има доверие в Българска социалистическа партия. Фактите са, че през последните 4 години, през които работим в доста тежка опозиционна среда увеличихме депутатите си от 38 на 80, европейските депутати от 4 на 5, имаме извоювани президентски избори, увеличени кметове и общински съветници, в това число на регионални градове. Това сме съумели да свършим, само че не е всичко. Има още какво да създадем ", безапелационна бе Нинова.
„ Най-важното от този Национален съвет е, че ще има директен избор. Властта се дава на народа и това, което решат хората, ще се случи. Това е революционна промяна в Българска социалистическа партия.Членовете на Българска социалистическа партия ще изберат освен водача си, само че и накъде ще върви страната през идващите години ", приключи Корнелия Нинова.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР