И във вторник се очаква граждани да излязат на протест

...
И във вторник се очаква граждани да излязат на протест
Коментари Харесай

Втори протест в памет на убитите младежи при катастрофата на бул. Сливница

И във вторник се чака жители да излязат на митинг в София, предизвикани от, при която момче и момиче бяха убити на пешеходна пътека на бул. " Сливница ".

Инцидентът стана малко след среднощ в неделя против понеделник. Тогава 18-годишен водач, който ръководи своя " Форд ", удря двамата пешеходци - 22-годишен мъж и 24-годишна жена, на пешеходна пътека. Те умират на място, като колата е влачила момчето близо 300 метра.

Водачът на транспортното средство има брошура от близо два месеца и половина. Той е дал непринудено кръвна проба, която да откри дали е употребявал алкохол или опиати. Резултатите от тях се чакат. Все още не са подготвени и експертизите за това с каква скорост се е движил автомобилът при удара.

Заподозреният причинител е арестуван в ареста за 72 часа, като съдът ще реши в сряда дали да бъде арестуван за по-дълго.

Демонстрацията, планувана във вторник, ще е втората такава след случая. Вчера жители се събраха на правата от бул. " Сливница ", където е станала злополуката. Те блокираха придвижването в продължение на близо час, като не пропускаха и градския превоз.

Протестиращите упорстват за смяна организацията и контрола на придвижването по този бул. и в картала въобще, както и смяна на разпоредбите за придвижване по пътищата.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР