И Върховната касационна прокуратура се заема с четирите сделки за

...
И Върховната касационна прокуратура се заема с четирите сделки за
Коментари Харесай

И прокуратурата поиска проверка на апартаментите в „Изток”

И Върховната касационна прокуратура се заема с четирите покупко-продажби за покупка на жилища в жк. " Изток ". По-рано през днешния ден от КПКОНПИ също оповестиха, че ще ревизират по какъв начин Цветан Цветанов , Вежди Рашидов , Цецка Цачева и Ваня Колева са придобили парцелите.


 
Както към този момент стана ясно, първи сигнал в прокуратурата подадоха от Гражданско придвижване БОЕЦ. Молба към този момент има и от министъра на правораздаването Цецка Цачева .

Прокуратурата желае данни за притежаваните от четиримата недвижими парцели, историята по притежатели на всеки от закупените жилища, настоящото положение на сдружението продавач, декларирането на парцелите в съответните общински региони, по отношение на заплащането на продажната цена и дължимите налози и такси, както и по отношение на произхода на средствата за покупката.

 
С предписание на прокурор от нотариусите, сключили покупко-продажбите, ще бъдат изискани цялостни копия от нотариалните каузи за всяка договорка. От всеки от четиримата ще се изиска единодушие за откриване на банкова загадка, като при липса на такова ще се действа по реда на Закона за кредитните институции.
 
Проверката във връзка с Цветан Цветанов ще обхване също последващите покупко-продажби, касаещи з аменените от него жилища . Прокуратурата е предложила на комисията да реши дали има и спор на ползи във връзка с Цветанов. Повод за това са изявления за метода на приемане на промени в Закона за устройство на територията и връзка на тези промени със строителната активност на сдружението продавач.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР