И Върховната касационна прокуратура се заема с четирите сделки за

...
И Върховната касационна прокуратура се заема с четирите сделки за
Коментари Харесай

И прокуратурата поиска проверка на апартементите на политиците

И Върховната касационна прокуратура се заема с четирите покупко-продажби за покупка на жилища в жк. " Изток ".

По-рано през днешния ден от антикорупционната комисия КПКОНПИ също оповестиха, че ще ревизират по какъв начин Цветан Цветанов, Вежди Рашидов, Цецка Цачева и Ваня Колева са придобили парцелите.
Антикорупционната комисия се самосезира за покупката на евтините парцели от политици КПКОНПИ ще ревизира пазарните цени на парцелите, произхода на средствата за покупката им, както и опция за търговия с въздействие и спор на ползи
Първи сигнал в прокуратурата подадоха от Гражданско придвижване БОЕЦ. Молба към този момент има и от министъра на правораздаването Цецка Цачева.
Цачева изиска инспекция от основния прокурор за жилището си Поправката в закона няма отношение към обекта на компания "Артекс ", разясниха от ГЕРБ
Върховна касационна прокуратура е разпоредила Комисията да изиска информация за притежаваните от проверяваните лица недвижими парцели, за историята по притежатели на всеки от закупените жилища, за настоящото положение на сдружението - продавач, декларирането на парцелите в съответните общински региони, заплащането на продажната цена и дължимите налози и такси, както и за произхода на средствата за покупката.

С предписание на прокурор от съответните нотариуси ще бъдат изискани цялостни копия от нотариалните каузи за всяка договорка.
Борисов: Убеден съм, че ГЕРБ не са подкрепили закон в интерес на „ Артекс ” Премиерът добави, че в случай че бъдат потвърдени нарушавания - отговорните ще си понесат следствията
Ще се снемат пояснения от всеки покупател, както и от лицата, представляващи сдружението – продавач, в това число и по отношение на предни връзки и познанства сред тях, метод на определяне на контакт и начални договаряния, метод на приемане на информация за оповестения за продажба парцел и неговата цена.

От всяко от проверяваните лица ще се изиска единодушие за откриване на банкова загадка, като при липса на такова ще се действа по реда на Закона за кредитните институции.
Цветанов: Ако се откри, че не съм направил нищо нелегално, ще получа ли опрощение По думите му целеустремено се прави компроматна офанзива против него преди евроизборите
Проверката във връзка с Цветан Цветанов ще обхване също последващите покупко-продажби, касаещи сменените от него жилища.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР