и външните оценявания по изключение ще могат да бъдат положени

...
и външните оценявания по изключение ще могат да бъдат положени
Коментари Харесай

Отделни зали на матурата за ученици под карантина

и външните оценения по изключение ще могат да бъдат положени и от карантинирани възпитаници след експлицитното позволение на Регионалната здравна ревизия. Те би трябвало да уведомят също и структурите на Министерство на вътрешните работи в кой ден ще нарушат карантината. Условието е тези възпитаници да са в обособена зала и да минават през обособени входове. Това заяви заместник- министърът на образованието Таня Михайлова за “ ”.
Това в оставка Красимир Вълчев. Решението нямало да се взема на национално равнище, а за съответния случай от здравната ревизия дружно с районното ръководство на образованието. Зрелостният изпит по български език и литература е на 19 май, а по предмет по желание - на 21 май. 49 373 възпитаници към този момент са декларирали, че ще вземат участие на наложителния по български и литература. За втора матура подадените заявки са 36 048. Вместо по предмет по желание обаче, 13 066 зрелостници ще се явят на държавни изпити за придобиване степен на професионална подготовка. Само 2503 от деклариралите втора матура са избрали математика, а 187 - физика.
 Матурите ще се проведат присъствено, няма да отпада образователен материал Матурите ще се проведат присъствено, няма да отпада образователен материал
Учебната година ще завърши присъствено за всички възпитаници след завършването на зрелостниците, външното оценяване и матурите ще се прове...
Отново най-вече са заявките за явяване на изпит по британски - 12 497. 1086 ще държат матура по история, 4534 по география, 140 по химия, 4782 по философия, 8529 по биология, 304 по съветски език, 833 по немски, 264 по испански, 324 по френски и 65 по италиански език. 1100 възпитаници желаят да положат и трети зрелостен изпит. Матурите по избор ще се проведат през май. Зрелостните изпити по британски и съветски език и по физика и астрономия ще са на 26-и. Матурата по философия, география и стопанска система и биология и здравно обучение ще е на 27 май, а на 28-и - изпитите по математика, немски, испански, италиански и френски език. На 31 май са планувани тези по история и цивилизация, химия и запазване на околната среда.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР