И в училищата се засилва хигиената във връзка с превенцията

...
И в училищата се засилва хигиената във връзка с превенцията
Коментари Харесай

Засилват хигиената и в училищата заради коронавируса

И в учебните заведения се ускорява хигиената по отношение на предварителната защита против ковид. Директорът на 119 СУ Диян Стаматов да вземем за пример заяви, че е наредил да се почиства няколко пъти денем. По негова повеля даже се дезинфекцират чиновете.

"Много е значима персоналната хигиена - както в този момент, по този начин и всеки различен ден. През последната седмица в постройката на 119 СУ е увеличена честотата на разчистване в тоалетните и коридорите-по три пъти на образователна промяна (или общо 6 пъти на ден). С дезинфектанти се почистват и плотовете на масите. Във всяка ученическа тоалетна има сапун - диспенсъри и опаковки течен сапун с дозатор, които се зареждат регулярно ", заяви Стаматов във фейсбук.

Директорът обръща внимание, че е значима персоналната хигиена, като предлага децата да си носят салфетки и мокри кърпички.

Тодор Кантарджиев: Не се прикриват позитивни проби за ковид в страната

Преди дни от Министерството на образованието и науката (МОН) предложи на институциите в системата да се въздържат от предприемане на проведени пътувания в Италия и други страни, в които има регистрирани случаи на болест с новия ковид COVID-19. Препоръката включва ограничаване на пътуванията, проведени по линия на присъединяване на възпитаници и учители в разнообразни интернационалните стратегии и планове, както и във връзка с екскурзионни пътувания от учебните заведения.МОН издава предписанието за гарантиране в оптималната степен на сигурността на учениците и учителите и запазване на тяхното здраве.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР