И в следващите дни контролът по пътищата и по границите

...
И в следващите дни контролът по пътищата и по границите
Коментари Харесай

Започват есенните кампании за пътна безопасност

И в идващите дни контролът по пътищата и по границите ще бъде засилен. От КАТ приканват за нараснало внимание на пътя поради предстоящото завръщане на гастарбайтери от Турция и на продължаващия трафик към морето. Започват и есенните акции за пътна сигурност. Катастрофите за първите 7 месеца на годината са със 185 по-малко, по отношение на същия интервал на предходната.


Над 3560 са тежките произшествия у нас за първите 7 месеца на годината, при които са починали са 318 души, а ранените са над 4500. Повече от 926 000 са откритите нарушавания на водачите за интервала, от тях 631 000 са шофиране с превишена скорост. Тя е и главната причина за 96% от тежките произшествия.
основен контрольор Мария Ботева - Пътна полиция: Несъобразяване на скоростта с пътните условия, с атмосферните условия, с релефа на местността, надлежно отнемането на преимущество и несъмнено неправилните маневри - това са трите бича на последните няколко години.
Във връзка с очакващия се претрупан трафика към морето и по границите, полицията поучава водачите добре да възнамеряват часа на потегляне, да не пътуват по обед и да не използват никакъв алкохол, даже и бира.

основен контрольор Мария Ботева - Пътна полиция: Препоръчвам на всички участници в придвижването по пътищата да резервират успокоение, в случай че инцидентно попаднат в запушалка. Да ревизират авансово за тапи по маршрутите, по които възнамеряват да пътуват. Да се подсигурят с вода. Да вършат по-чести почивки. Всички в автомобила да бъдат с сложени колани, а когато сте с мотоциклети, не забравяйте, че каската избавя живот.
Ще има засилени инспекции по автомагистралите с изключение на за скорост, и за нерегламентирано придвижване в спешната лента.

По мотив старта на новата образователна година от 1 септември пътната полиция започва акция - " Децата потеглят на учебно заведение, да ги пазим на пътя ". Ще бъдат тествани регионите на учебните заведения и детските градини за положението на отвесната и хоризонтална маркировка.
основен контрольор Мария Ботева - Пътна полиция: За да може да се приготвят и защитни огради и пътни знаци, които заради някаква причина е било допустимо през лятото да са били развалени или пък липсват такива, да се слагат нови.
Въпреки че към момента зимата е надалеч, от Пътната полиция поучават от рано да помислим за подготовката на колите за студеното полугодие.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР