И в село Ваклиново си имат чучело пътен полицай, гласят

...
И в село Ваклиново си имат чучело пътен полицай, гласят
Коментари Харесай

И в село Ваклиново си имат чучело пътен полицай, гласят втори

И в село Ваклиново си имат плашило пътен служител на реда, гласят втори Чучела с униформа на пътни служители на реда и палки пазят жителите на селата у нас от джигити на пътя. Катаджията Пешо е на пост на основната улица във видинското село Протопопинци. „ Определено има резултат. Улицата е с нов асфалт и множеството водачи ускориха скоростта през центъра на селото. Сега обаче се плашат и понижават “, описа за Дарик кметът на селото Ваньо Боянов. Неговият сътрудник от село Ваклиново край Шабла Орлин Петков също е поставил плашило катаджия. Хората са толкоз удовлетворени, че събират елементи и за втори куклен катаджия за другия завършек на селото. От Пътна полиция пък отхвърлиха да разясняват непознати хрумвания и не взеха присъединяване в тематиката.

 
Катаджията Пешо освен пази от висока скорост видинското село, само че и притегля туристи, които се снимат с него. Това описа кметът Ваньо Боянов: " Сложих го на основната улица. Тя е асфалтирана, прекрасен прав път, който минава през селото. Повече от 1 км е прав сектор и подготвя придвижването с по-висока скорост от позволеното. Има резултат. Първоначално даже се стъписаха и караха с към 20 км, напълно постепенно минаваха. Пешо сме го кръстили. Дадоха ми концепция да взема манекенка и да я наглася, с цел да си има колежка, да не е уединен ".
 
В село Ваклиново край Шабла също са удовлетворени от чучелото си. „ Инвестицията за един подобен катаджия е към 10 лв. “, описа кметът Орлин Петков. " От шперплат го изрязват, залепят фотография и отстрани като я гледа човек, по поска на придвижването като идва, прилича на катаджия. Видяхме, че има резултат, дори хората от селото в началото се стряскаха. И различен катаджия ще сложим от северната страна на селото. Намерихме остаряла милиционерска униформа, в този момент би трябвало една жълта жилетка. Най-важни са главата и шапката. Глава ще вземем от една остаряла здравна топка от физкултурния салон на селото и ни остава единствено полицейска шапка ".  
 
Всяка самодейност, която насочва вниманието на водачите към пътя е добре пристигнала, изясни за Дарик някогашният началник на КАТ и специалист по пътна сигурност Алекси Кесяков: " По пътищата има рискове и в случай че може да си съберат вниманието и да погледнат по-сериозно пътя пред тях, е позитивно. Преди време имаше пластмасови катаджийски коли. По света се употребяват най-различни средства, с цел да може да се притегли вниманието на участниците в придвижването ".
 
Хората от околните на куклата Пешо села пък се майтапят, че чучелото сигурно не е корумпирано.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР